Zondag-1 heeft de volle winst gepakt in de derby met FC Dordrecht. Aan de Krommedijk legde GSC/ODS een prima pot op de mat en won dik verdiend met 1-2.

De bezoekers dicteerden de wedstrijd en schiepen zich ook prima doelkansen. Nadat Ferat Yaman en Ibo Karasahin twee daarvan misten was het plots raak aan de andere kant.

GSC/ODS raakte er niet door uit evenwicht, bleef goed voetballen, maar beloonde zichzelf niet. Ömer Can knalde op de paal en uit een scrimmage wist ook Yusuf Karasahin de bal niet tussen de palen te krijgen.

Direct na de thee was het dan wel raak voor Zondag-1. De mee naar voren gekomen Davut Sahan schoof de 1-1 binnen. Ibo Karasahin dacht de 1-2 aan te tekenen, maar zag zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel. Een dubieuze beslissing overigens.

Toen GSC/ODS met tien man kwam te staan kreeg FC Dordrecht wat meer overwicht, maar creëerde eigenlijk niets. Juist GSC/ODS bleef gevaarlijk, maar had bepaald geen geluk.

Lutfallah Kilic zag een mooie vrije trap eindigen tegen de onderkant van de lat. Omdat ook bij FC Dordt een speler met twee keer geel kon vertrekken kreeg GSC/ODS het initiatief weer.

Davut Sahan kroonde zichzelf vervolgens tot Man of the Match. De laatste man ging opnieuw mee naar voren en stond op de goeie plek: 1-2. De door hem geleide defensie gaf vervolgens niets meer weg.

Na afloop vierde Zondag-1 een klein feestje, maar werd de blik al snel op komend weekend gericht. De nummer twee van de ranglijst krijgt dan koploper SVH op bezoek. Een onvervalste topper dus!