Na een pittige trainingsweek en een goede selectie gingen we op weg naar Streefkerk om tegen Streefkerk te proberen onze koppositie te behouden. Er eerste een ontspannen sfeer die een zekere nonchalance meebracht in het spel.

Het stugge Streefkerk speelde met de wind in de rug en ondanks de sterke opstelling en een dynamisch middenveld met Arie, Tarik, Dion en Fernandez wisten we het eerste kwartier geen kansen te creëren ondanks het vele bal bezit. Het tempo aan de bal was te laag en de beweging zonder bal was minimaal waardoor de spitsen Jeremy en Abdullah niet of te laat in stelling werden gebracht.

Hierdoor was het wel op passen voor de counters van Streefkerk wat met de wind in de rug de ruimte achter onze verdediging zocht. Het soevereine verdedigings kwartet onder leiding van Jopie die gesteund werd door Kevin, Liam en Yassine waren gelukkig bij de les waardoor keeper Paul niet of nauwelijks getest werd.

Na 20 minuten spelen was het Abdullah die de bal op het middenveld kwam ophalen 2 man passeerde en de bal via de keeper in het doel schoot en de ban wist te breken 0-1. Toch bleef het spel lankmoedig en het tempo te laag al waren er nog enkele goede voorzeten van Fernandez en wist Jeremy op miraculeuze wijze nog 2 dotten van kansen te missen en gingen we met een minimale voorsprong de rust in.

Met in de rust wat verse krachten in het team in de hoop de omslag qua spel te maken werden Abdullah en Jeremy vervangen voor Thayrison en Broos en kwamen Koen en Dylan in de plaats van Yassine en Dion. Toch bleef ook nu het spel wisselvallig al werden er wel wat meer kansen gecreëerd. En was het Fernandez die met zijn chocolade been de marge wist te verdubbelen en de 0-2 aantekende. Niet veel later was het na een goede bal van Jopie, Thayrison die de 0-3 binnen de palen tikte en de wist wel veilig wist te stellen.

Die zelfde Thayrison werd niet veel later in de beruchte 16 meter gevloerd en de toegekende strafschop werd door Broos op geëist. Met deze druk op zijn brede schouders stond hij achter de bal om deze na het fluitsignaal van de scheidsrechter buiten bereik van de keeper binnen te schieten 0-4. Hierna werden er nog enkele goede kansen gemist en kwamen we bij een corner goed weg toen streefkerk in 3 pogingen de bal niet langs Paul kreeg.

Met nog zo’n kwartier te spelen kwam Jelle, Jopie vervangen en was er na lang blessureleed ook de heugelijke rentree van Joeri die naar maanden in de lappenmand te hebben gezeten eindelijk weer speelminuten kon en mocht maken. Na de treurnis van vorig seizoen waarin het team niet meezat is het fijn te zien dat de jongens voor elkaar door het vuur gaan en met plezier op het veld staan. En mede hierdoor als nummer 1 de winterstop ingaan chapeau mannen.