Na een pittige trainingsweek en een goede selectie gingen we op weg naar Streefkerk om tegen Streefkerk te proberen onze koppositie te behouden. Er eerste een ontspannen sfeer die een zekere nonchalance meebracht in het spel.

Het stugge Streefkerk speelde met de wind in de rug enondanks de sterke opstelling en een dynamisch middenveld met Arie, Tarik, Dionen Fernandez wisten we het eerste kwartier geen kansen te creëren ondanks hetvele bal bezit. Het tempo aan de bal was te laag en de beweging zonder bal was minimaalwaardoor de spitsen Jeremy en Abdullah niet of te laat in stelling werdengebracht.

Hierdoor was het wel op passen voor de counters vanStreefkerk wat met de wind in de rug de ruimte achter onze verdediging zocht.Het soevereine verdedigings kwartet onder leiding van Jopie die gesteund werddoor Kevin, Liam en Yassine waren gelukkig bij de les waardoor keeper Paul nietof nauwelijks getest werd.

Na 20 minuten spelen was het Abdullah die de bal op hetmiddenveld kwam ophalen 2 man passeerde en de bal via de keeper in het doelschoot en de ban wist te breken 0-1. Toch bleef het spel lankmoedig en hettempo te laag al waren er nog enkele goede voorzeten van Fernandez en wistJeremy op miraculeuze wijze nog 2 dotten van kansen te missen en gingen we meteen minimale voorsprong de rust in.

Met in de rust wat verse krachten in het team in de hoop deomslag qua spel te maken werden Abdullah en Jeremy vervangen voor Thayrison enBroos en kwamen Koen en Dylan in de plaats van Yassine en Dion. Toch bleef ooknu het spel wisselvallig al werden er wel wat meer kansen gecreëerd. En was hetFernandez die met zijn chocolade been de marge wist te verdubbelen en de 0-2aantekende. Niet veel later was het na een goede bal van Jopie, Thayrison diede 0-3 binnen de palen tikte en de wist wel veilig wist te stellen.

Die zelfde Thayrison werd niet veel later in de beruchte 16 meter gevloerd en de toegekende strafschop werd door Broos op geëist. Met deze druk op zijn brede schouders stond hij achter de bal om deze na het fluitsignaal van de scheidsrechter buiten bereik van de keeper binnen te schieten 0-4. Hierna werden er nog enkele goede kansen gemist en kwamen we bij een corner goed weg toen streefkerk in 3 pogingen de bal niet langs Paul kreeg.

Met nog zo’n kwartier te spelen kwam Jelle, Jopie vervangen en was er na lang blessureleed ook de heugelijke rentree van Joeri die naar maanden in de lappenmand te hebben gezeten eindelijk weer speelminuten kon en mocht maken. Na de treurnis van vorig seizoen waarin het team niet meezat is het fijn te zien dat de jongens voor elkaar door het vuur gaan en met plezier op het veld staan. En mede hierdoor als nummer 1 de winterstop ingaan chapeau mannen.