De 29 kinderen die zich hadden ingeschreven voor het Sinterklaasfeest zaten vrijdagavond gespannen klaar. Om zes uur uur werd de Sint verwacht, maar hoe? Dat was de grote vraag.

Het paard Ozosnel blijkt over zijn watervrees te zijn, maar paardenpiet nog niet. Aangezien Dordrecht een eiland is zou dat een probleem worden….

De Sinterklaascommissie was lekker op dreef, de kantine geheel in Sinterklaas sfeer. Banken op het podium naast de kachel. Gezellige doetafels met verschillende activiteiten om de kids te entertainen.

Sint en zijn Pieten kwamen rond vijf over zes aan bij GSC/ODS met luide sirenes en blauwe lampen……MET DE BRANDWEERAUTO. De pieter strooiden pepernoten en deelden ze uit aan de kinderen.

Bij binnenkomst werd er gezongen, gedanst en de polonaise gelopen. De kinderen werden in groepjes naar voren geroepen door Sinterklaas en er werd vanuit het grote boek wat verteld, maar de vraag bleef herhaaldelijk: *WAAR WAREN DE CADEAUS?*

Gijscie kreeg van Sinterklaas een fopcadeau met een hint de kleedkamers goed te bekijken…maar hoe kwamen ze aan de sleutels??

De lampen op veld 1 en veld 3 gingen aan en de zoektocht was een feit. De velden werden uitgekamd en gelukkig werden de sleutels gevonden!!! Alleen wat bleek? Twee kleedkamers waren leeg en.. geen cadeaus.

Hoofdpiet krabbelde op het hoofd en bedacht dat de cadeauopruimpiet vermoedelijk een foutje had gemaakt voor de kinderen van JO9-1.

Na twee andere sleutels aan de kantinepiet gevraagd te hebben werden de laatste twee kleedkamers geopend en *jaaaaaaaa* daar waren de resterende cadeaus!!!

Na alle cadeaus uitgepakt te hebben, kregen de kinderen nog een bekertje pepernoten mee en restte de Pieten en overgebleven ouders de taak alles op te ruimen, want ow ow ow wat lag er veel strooigoed in de kantine.

Sinterklaas verdween stilletjes van ons complex. Hij had nog andere kinderen te bezoeken!