Liefst tienduizend euro kan GSC/ODS tegemoet zien van de Rabobank. Dit prachtige bericht heeft de sponsorcommissie vandaag ontvangen. De maatschappelijk betrokken bank helpt graag mensen en organisaties bij het realiseren van ambities en maakt dit andermaal waar.

We kunnen ons allemaal nog herinneren dat de Rabobank vijfduizend euro bijdroeg om ons pannaveld mogelijk te maken. Ditmaal vroeg de sponsorcommissie van GSC/ODS om een bijdrage in de laatste fase van ons duurzaamheidsplan; de verlichting van onze velden.

De ledenraad van de Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden heeft alle aanvragen om financiële steun beoordeeld en besloten om onze club 10 mille toe te kennen uit het Coöperatiefonds van de bank. Vanaf deze plek danken wij natuurlijk de Rabobank van harte !

Wie de laatste ledenvergadering bezocht heeft weet dat de laatste fase van ons duurzaamheidsplan 35 duizend euro kost. De club gaat daarvoor een lening aan, maar dankzij deze steun in de rug boeken we een heel mooi voordeel. De opdracht wordt al binnen enkele weken uitgevoerd.

Wat gaat er gebeuren? Allereerst wordt onze meterkast vernieuwd. Daarna wordt een nieuwe LED-verlichting aangelegd op veld 2. Opzet is om meteen ook de verlichting op het hoofdveld en het kunstgrasveld te vervangen door LED-lampen. We krijgen hierdoor méér wedstrijd- en trainingscapaciteit.

Met LED-verlichting op drie velden zullen we ‘buiten’ minder stroom gebruiken dan nu. Dankzij onze 200 zonnepanelen op het dak van het clubhuis wekken we zelf stroom op. Er is ‘binnen’ al veel gerealiseerd, zoals palletkachel, warmtepompen, vloerisolatie en LED-verlichting.

In de komende winter zal blijken of we helemaal zonder gas kunnen. Als dat het geval is, zal het bestuur de club daarvan af laten sluiten. GSC/ODS is straks waarschijnlijk de groenste club van het land. Erg leuk; maar veel belangrijker; deze investeringen gaan véél geld opleveren.

De sponsorcommissie is overigens nog op zoek naar versterking. Henny Kattemölle, John Eichhorn en Thijs Blom krijgen graag hulp, temeer daar Anneke Scheurwater na vele jaren een punt gaat zetten achter haar werk voor deze commissie.

vloerisolatie onder ons clubhuis…
warmtepompen voor warm water…