Uitgerekend in aanloop naar de zware wedstrijd tegen De Alblas viel de ene na de andere speler weg waardoor het team van GSC/ODS zelfs beroep moest doen uit spelers uit het 4de elftal en trainer Dennis.

Door al deze afwezige en late afmeldingen was de voorbereiding rommelig en stonden we bij de aftrap net met 11 man op het veld. Het soepel draaiende elftal van de afgelopen weken kon hierdoor niet echt in zijn ritme komen en zag al naar 5 minuten sterkhouder Kevin geblesseerd het veld verlaten. Net op tijd was de verlate Appie omgekleed om zijn plek in te nemen wat toch enige positiewisselingen in het team met zich meebracht.

Zo ontstond er een nieuw centrum met de uit het 4de komende Gaston die een belangrijke schakel leek en de uit de spit terug gezakte Dani Broos. Dat het beste van het spel in het begin voor de gasten uit Albasserdam was, was dan ook niet vreemd hele grote kansen wisten ze gelukkig niet te creëren. En leken wij eindelijk een beetje in de wedstrijd te komen het combinatie spel op het middenveld met de uitblikkende Dylan begon beter te lopen en de positiewisselingen tussen Tarik, Dani Fernandez en Whitley bezorgde de mannen van De Alblas lastige momenten.

Van zo’n moment leek Abdullah te profiteren en werd hij onrechtmatige gestuit door de verdediging. De scheidsrechter zag hier echter geen strafschop in en uit de counter was het de spits van de Alblas die handig bij Gaston wegdraaide en over zijn been ging, Strafschop oordeelde de scheidsrechter en dit was ook zeker terecht wel zuur dat het voortkwam uit een niet gegeven penalty aan onze zijde.

Rensley wist deze pingel helaas niet te keren en de 0-1 was een feit. Toch kwamen de mannen van GSC/ODS steeds beter in het spel al was het op passen voor de vlijmscherpe counters van de Alblas. En kropen we nog voor de rust door het oog van de naald toen ze de bal vlak voor het lege doel overschoten en we met een ruststand van 0-1 de kleedkamer opzochten.

Met Dennis voor Dani Broos achter in en het geloof in eigen kunnen werd er begonnen aan de 2de helft. Ondanks de blessures werden we sterker en sterker en werden de gasten terug gedrongen op eigen helft. Dat de tegenstander goed was en hun momenten afwachten bleek wel toen we achterin werden afgejaagd en een breedte bal van Yassine door het midden genadeloos werd afgestraft 0-2.

Met nog een dik half uur te spelen werd het zo wel een lastige klus, zeker toen Dylan het veld geblesseerd moest verlaten en Dani Broos weer binnen de lijnen kwam. Ondanks deze tegenslag werden we sterker en sterker en was het de vol met gif spelende Dani Broos die het goede voorbeeld gaf en voor iedere meter streed. De ruimtes achter de verdediging werden vaker gezocht en een diepe bal tussen de keeper er Dani zorgde ervoor dat de keeper eerst Dani tegen de grond werkte voor hij de bal raakte wat nu een stafschop voor ons op leverde.

Aanvoerder Fernandez nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de toegekende strafschop onberispelijk binnen 1-2. Dit was het sein voor trainer Raymond om een alles of niets offensief te gaan spelen en over het hele veld 1 op 1 te gaan spelen. De spanning en de druk namen toe en het was de mee opgekomen Liam de Waard die de 16 binnen sneed 2 man in de luren legde en de bal via de tegenstander in het doel schoot en zo de dik verdiende 2-2 op het wedstrijdformulier verscheen.

Met nog een paar minuten te spelen kregen beide teams geen kansen meer en fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en leden de mannen van GSC/ODS het eerste puntverlies sinds een aantal weken. Maar mogen ze ook met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd waarin een 2-0 achterstand tegen een zeer goede tegenstander werd omgebogen in een gelijk spel.