Uitgerekend in aanloop naar de zware wedstrijd tegen De Alblas viel de ene na de andere speler weg waardoor het team van GSC/ODS zelfs beroep moest doen uit spelers uit het 4de elftal en trainer Dennis.

Door al deze afwezige en late afmeldingen was devoorbereiding rommelig en stonden we bij de aftrap net met 11 man op het veld.Het soepel draaiende elftal van de afgelopen weken kon hierdoor niet echt inzijn ritme komen en zag al naar 5 minuten sterkhouder Kevin geblesseerd hetveld verlaten. Net op tijd was de verlate Appie omgekleed om zijn plek in tenemen wat toch enige positiewisselingen in het team met zich meebracht.

Zo ontstond er een nieuw centrum met de uit het 4dekomende Gaston die een belangrijke schakel leek en de uit de spit terug gezakteDani Broos. Dat het beste van het spel in het begin voor de gasten uitAlbasserdam was, was dan ook niet vreemd hele grote kansen wisten ze gelukkigniet te creëren. En leken wij eindelijk een beetje in de wedstrijd te komen hetcombinatie spel op het middenveld met de uitblikkende Dylan begon beter telopen en de positiewisselingen tussen Tarik, Dani Fernandez en Whitley bezorgdede mannen van De Alblas lastige momenten.

Van zo’n moment leek Abdullah te profiteren en werd hijonrechtmatige gestuit door de verdediging. De scheidsrechter zag hier echtergeen strafschop in en uit de counter was het de spits van de Alblas die handigbij Gaston wegdraaide en over zijn been ging, Strafschop oordeelde descheidsrechter en dit was ook zeker terecht wel zuur dat het voortkwam uit eenniet gegeven penalty aan onze zijde.

Rensley wist deze pingel helaas niet te keren en de 0-1 waseen feit. Toch kwamen de mannen van GSC/ODS steeds beter in het spel al was hetop passen voor de vlijmscherpe counters van de Alblas. En kropen we nog voor derust door het oog van de naald toen ze de bal vlak voor het lege doeloverschoten en we met een ruststand van 0-1 de kleedkamer opzochten.

Met Dennis voor Dani Broos achter in en het geloof in eigenkunnen werd er begonnen aan de 2de helft. Ondanks de blessureswerden we sterker en sterker en werden de gasten terug gedrongen op eigenhelft. Dat de tegenstander goed was en hun momenten afwachten bleek wel toen weachterin werden afgejaagd en een breedte bal van Yassine door het middengenadeloos werd afgestraft 0-2.

Met nog een dik half uur te spelen werd het zo wel eenlastige klus, zeker toen Dylan het veld geblesseerd moest verlaten en DaniBroos weer binnen de lijnen kwam. Ondanks deze tegenslag werden we sterker ensterker en was het de vol met gif spelende Dani Broos die het goede voorbeeldgaf en voor iedere meter streed. De ruimtes achter de verdediging werden vakergezocht en een diepe bal tussen de keeper er Dani zorgde ervoor dat de keepereerst Dani tegen de grond werkte voor hij de bal raakte wat nu een stafschopvoor ons op leverde.

Aanvoerder Fernandez nam zijn verantwoordelijkheid en schootde toegekende strafschop onberispelijk binnen 1-2. Dit was het sein voortrainer Raymond om een alles of niets offensief te gaan spelen en over het heleveld 1 op 1 te gaan spelen. De spanning en de druk namen toe en het was de meeopgekomen Liam de Waard die de 16 binnen sneed 2 man in de luren legde en debal via de tegenstander in het doel schoot en zo de dik verdiende 2-2 op hetwedstrijdformulier verscheen.

Met nog een paar minuten te spelen kregen beide teams geen kansen meer en fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en leden de mannen van GSC/ODS het eerste puntverlies sinds een aantal weken. Maar mogen ze ook met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd waarin een 2-0 achterstand tegen een zeer goede tegenstander werd omgebogen in een gelijk spel.