Na de goede overwinning van vorige week met maar liefst zes treffers stond de uitwedstrijd tegen stadsgenoot DFC op het programma. Op een loodzwaar veld door de vele regen hadden de keepers een zwembroek nodig vanwege de grote en diepe plassen in het doelgebied.

Met de wind in de rug trok de equipe van GSC/ODS 2 meteenten aanval en werden er ondanks het matige veldspel vele kansen gecreëerd waarbijop vallend vaak Jeremy het eindstation was maar de bal soms op de meestcurieuze wijze niet in het doel kreeg. De kleine plaagstootjes van DFC werdenvakkundig door de achterhoede van GSC/ODS in de kiem gesmoord en hoefde keeperPaul Ties maar een enkele keer reddend op te treden.

Na een minuut of vijftien spelen was het Dion die de ban brak en de bal met een zuiver schot het leder letterlijk door het net ramde 0-1. Ietwat aangeslagen waren de gastheren de weg kwijt en kwamen de middenvelders Dani Fernandez en Appie regelmatig gevaarlijk door, vaak weggestuurd door tactisch meesterbrein Danny of de balvaste spits Dylan Bax. Het duurde dan ook niet lang voor dat de goed weggelopen Jeremy de bal wel in het net wist te krijgen en de 0-2 aantekende.

Deze treffer leek het geloof bij de mannen van DFC te ontnemen en weer was het Jeremy die aan de buitenspel ontsnapte en de keeper omspeelde en de 0-3 tussen de palen schoof. De af en toe te veel met de bal lopende Appie omspeelde drie man en wist op de achterlijn de bal terug te leggen op de mee gelopen Dylan, die een uitstekende wedstrijd bekroonde met de 0-4. Met deze stand zochten beide teams de kleedkamer op.

Ondanks de voorsprong was het spel niet super, maar verkeerden we wel in de luxe om een aantal jongens met het oog op de topper van volgende week wat rust te gunnen. En werden Kevin en Liam naar de kant gehaald voor de solide back Yassine en de van een blessure teruggekeerde John. Met een iets andere invulling begonnen we dan ook aan de tweede helft. Wat de gastheren in de rust hadden gedronken, we zullen het nooit weten, maar de fut was geheel uit het team verdwenen.

De vele ruimtes die ze lieten liggen werden in eerste instantie nog niet goed benut maar de perfect diep gestuurde Dani wist na tien minuten wel gebruik te maken van deze ruimte en bediende op maat de mee gelopen Jeremy die zijn hattrick voltooide en de wedstrijd in het slot gooide met de 0-5. Met deze treffer was het verzet bij DFC helemaal gebroken en de kansen stapelden zich op. Het was Dani Fernandez die zijn harde werk beloond zag worden toen hij zelf de 0-6 aantekende.

Het snelle combineren en de positiewisselingen op het middenveld waren de gastheren te veel en niet veel later was het Appie die knap werd vrij gespeeld en ook zijn aandeel in de score wist op te eisen en de stand naar 0-7 tilde. Dani Broos leek ook nog een duit in het zakje te doen maar zag geen kans de bal in de goal te krijgen. Niet veel later was het de steeds beter in zijn vel zittende Dani Fernandez die het net wel weer wist te laten bollen en de 0-8 in het doel legde. Het slot akkoord was echter voor Appie die met zijn tweede van de middag de eindstand bepaalde op 0-9. De defensie bleef bij de les en gaf niks weg en Paul hield opnieuw zijn doel schoon. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd bij Hardinxveld, dat over evenveel verliespunten beschikt als de mannen van GSC/ODS.