In Sprang-Capelle heeft Zaterdag-1 met 3-0 zijn vierde nederlaag op rij geleden. Gastheer SSC’55 was niet veel beter, maar wel effectiever dan GSC/ODS. Het zelfvertrouwen is bij sommige spelers tot een minimum gedaald en ook dat hielp niet bepaald mee.

Al vanaf de start van het seizoen wordt de zaterdag-selectie geplaagd door een ware blessuregolf. Als er eentje weer fit is, verdwijnt een andere naar de ziekenboeg. Daardoor kon de ploeg nog niet één keer met dezelfde opstelling beginnen.

Met name achterin is het enorm puzzelen voor trainer Dennis Groeneweg en getuige de defensieve prestaties is hij nog niet uitgepuzzeld. Bij de eerste twee treffers zag de Dordtse defensie er weer niet lekker uit.

Na de thee ging Zat-1 op jacht naar de aansluitingstreffer, maar het was bij een counter juist de thuisclub die scoorde. Toen SSC’55 door een rode kaart (twee keer geel) met tien man kwam te staan groeide het overwicht van GSC/ODS nog verder.

Helaas konden de bezoekers er weinig mee. Er werd te veel gebreid en nauwelijks op doel geschoten. Dion de Kreij had het vizier tot twee keer toe niet op scherp en Dennis van der Heijden zag een mooie vrije trap even fraai gekeerd door de keeper.

Als GSC/ODS nog een paar uur had doorgespeeld had het waarschijnlijk nog niet gescoord. Alleen een zege kan het vertrouwen en plezier weer snel terug brengen. Dat moet dan komende zaterdag maar gebeuren, als Olympia’60 op bezoek komt.