Als de tegenstander twee klassen beter is kun je met 8-2 verliezen, maar als dat niet zo is moet je je diep schamen. Zaterdag-1, daar kunnen we kort over zijn, leverde tijdens het bezoek aan koploper SCO dus een wanprestatie.

In Oosterhout leek de thuisclub al na elf minuten op rozen te zitten door twee kansen allebei te verzilveren. Arie Pankras bracht met een strak schot de spanning terug en tot aan de rust had GSC/ODS het betere van het spel, maar miste de kansen.

In de blessuretijd van de eerste helft krulde SCO een vrije trap schitterend over de muur richting bovenhoek en daar had zelfs de prima keepende Timo Kroon geen verweer op: 3-1. Na de rust bracht Rens van Dijk opnieuw de marge terug tot één.

Wederom brak een fase aan waarin er voor GSC/ODS iets te halen viel, zeker toen de gastheren na een rode kaart met tien man kwamen te staan. Zaterdag-1 profiteerde niet. Integendeel zelfs. Defensief stond de ploeg bij een counter één tegen één en de Brabantse spits schoot uit de draai 4-2 binnen.

Met nog een half uur te gaan leek dat nog wel te repareren, maar helaas besloot de Dordtse defensie om nu al voor Sinterklaas te gaan spelen. Het ene na het andere cadeautje werd door SCO dankbaar uitgepakt en tussendoor incasseerde Johan Stal ook nog een rode kaart.

Hopelijk worden er uit dit pak slaag wijze lessen getrokken door Zaterdag-1 en groeit deze week het besef dat een sportieve revanche noodzakelijk is om in het ‘linker rijtje’ mee te blijven doen. Komend weekend komt Oosterhout op bezoek.