Ondergetekende heeft zaterdag de vlag moeten verruilen voor de scheidsrechtersfluit en Andrea kon met haar geblesseerde enkel gelukkig nog wel langs de lijn rennen met de vlag ter hand.
Maar de constatering is toch wel: Een ‘off day’ is de beste beschrijving/verklaring van de wedstrijd van afgelopen zaterdag thuis tegen Almkerk.

Het startsignaal klonk en de gasten schoten uit de startblokken door direct fel op ons combinatiespel te zitten. Wij lieten ons hierdoor niet uit het veld slaan en combineerden door, maar de felheid van Almkerk wierp snel vruchten af: de bal werd veroverd en met een paar snelle en strakke tikjes werd de spits alleen voor Simone gezet. Ze kwam uit, maar werd gepasseerd en de 0-1 stond op het scorebord.

Wakker geschud van deze snelle openingstreffer bleven onze dames vakkundig combineren en liepen de aanvallen van Almkerk stuk op de verdediging, Simone, de palen of werd de bal ver naast geschoten. De paar aanvallen van onze kant gingen in de handen van de keepster van Almkerk.

Hier werd nog net een treffer voorkomen in de tweede helft

Na rust ging het ineens snel: Wederom na 9 minuten spelen werd de bal over Simone gelobd en een minuut later net voor haar langs via binnenkant paal ingeschoten. 0-3

Almkerk voerde de druk op en 10 minuten later kwamen er in dezelfde minuut twee doelpunten bij. 0-5.

Niemand had echt een antwoord op de vraag: “Wat doen we nou verkeerd?” die Yvonne stelde.
Ook ik kon daar geen antwoord op geven: ten eerste niet als scheids, ten tweede niet omdat er niet aanwijsbaar iets enorm verkeerd gedaan werd. Het was het steeds gewoon nét niet waar Almkerk gretig gebruik van maakte.

Rianne staat klaar voor de oonderschepping

Rianne zette de dames op hun plekken en de angel werd weer verwijderd uit de aanvallen van Almkerk. Een mooie aanval van GSC/ODS werd opgezet, waarin we zelfs voor een bijna leeg doel kwamen vanuit een voorzet van rechts… maar helaas wilde de bal maar niet het doel in.

Almkerk voerde wederom de druk hoger op en een twijfelachtig doelpunt was het resultaat: Buitenspel of niet? De meningen waren verdeeld; ik besloot van niet omdat Yvonne de bal nog raakte in de voorzet, maar met het schrijven van dit verslag heb ik de situatie opgezocht, en het was achteraf tóch buitenspel. Helaas te laat, maar alsnog: Sorry voor dit onterechte doelpunt, dames.

Vos in fel duel met de kleinste plaaggeest van Almkerk

Met nog één afstandsschot werd 5 minuten voor tijd de 0-7 aangetekend, maar ook Almkerk zat er inmiddels doorheen.
Al met al een wedstrijd om snel te vergeten voor GSC/ODS. De trainingen hervatten voor een frisse start tegen Papendrecht aankomende zaterdag.