In een slecht maar af en toe vermakelijk duel heeft Zondag-1 afgerekend met hekkensluiter Pretoria. Het werd 4-2, maar gezien de ruimte die de thuisploeg vaak kreeg had die uitslag veel hoger uit moeten vallen.

Ibo Karasahin brak de score open en Ferit Yaman verdubbelde nog voor de rust de score. Toen Yusuf Karasahin na de thee 3-0 aantekende maakten de toeschouwers zich op voor een doelpuntenfestijn. Dat pakte echter anders uit…

De gemakzucht sloop er bij GSC/ODS wel heel hard in en het tot dan toe machteloze Pretoria wist zowaar een doelpunt te scoren. Zondag-1 zonk naar een bedenkelijk niveau en liet het initiatief aan de Rotterdammers. Dat kwam de ploeg nog bijna duur te staan.

Pretoria kreeg kans op kans en het was aan doelman Mehmet Tokul te danken dat er slechts één benut werd: 3-2. De bezoekers dachten plots dat er iets te halen viel, maar gelukkig schrok GSC/ODS toen wèl wakker en zette weer aan.

Na een snelle actie over de flank zette Ferit Yaman mooi voor op Oktay Karaca, maar die zag zijn inzet door de lat gekeerd. In de rebound was Ibo Karasahin wel doeltreffend en daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.

Zondag-1 ligt dankzij deze zege keurig op koers voor een top 4 positie, die noodzakelijk is om mee te doen voor de prijzen. Komend weekend gaat de ploeg op bezoek bij een andere laagvlieger, sv Houtwijk. Het vijfde tripje naar Den Haag alweer….