Als een scheidsrechter in een wedstrijd de hoofdrol opeist met raar gedrag en dito beslissingen komt er van voetbal doorgaans weinig meer terecht en wint de ploeg die zijn irritatie het best weet te verdringen en de mond gesloten te houden.

Erasmus deed dat deze middag beter dan Zondag-1 en dat leverde de gastheren een 2-1 zege op. De schade voor GSC/ODS was echter nog veel groter doordat de leidsman driftig met kaarten strooide. Alle kaarten werden gegeven voor commentaar op de leiding.

Zondag-1 kreeg alleen maar vrije trappen tegen en uit twee daarvan scoorde Erasmus. Ibo Karasahin scoorde nog voor de rust de aansluitingstreffer. In de tweede helft ging GSC/ODS oo jacht naar de (verdiende) gelijkmaker.

Tot twee keer toe leek die er ook te zijn. Eerst schoot Ibo Karasahin een vrije trap mooi binnen, maar moest de bal worden overgenomen, omdat de scheids nog niet gefloten had. Ook een loepzuivere treffer van Coskin Altintas werd afgekeurd.

Met zeven gele kaarten, waarvan twee – en dus rood – voor aanvoerder Davut Sahan, viel de schade dus nog hoger uit. Ook trainer en leider werden met rood weggestuurd. Alles bij elkaar dus een duur dagje voor Zondag-1….

Komend weekend komt hekkensluiter Pretoria op bezoek en dat moet de nummer drie van de ranglijst toch weer drie punten op kunnen leveren.