Als je de kansen niet benut en de tegenstander doet dan wel, dan verlies je. Met die zure constatering is de nederlaag van Zaterdag-1 simpel verklaard. Oosterhout ging met een 1-3 zege naar huis en kreeg daarmee meer dan waar het aanspraak op mocht maken.

GSC/ODS opende sterk, maar schiep zich geen grote kansen. Na 20 minuten kantelde de wedstrijd en kregen de bezoekers de betere mogelijkheden. Uit een ingestudeerde corner – twee overstapjes en speler drie schoot hard en laag binnen, werd het 0-1. Dat was tevens de ruststand.

Na de thee was het de thuisploeg weer, die het initiatief pakte en dit eigenlijk tot de laatste seconde niet meer uit handen gaf. GSC/ODS creëerde nu wel kans op kans, maar had het vizier niet op scherp staan en zag en penaltymoment weggewuifd worden.

Bij één van de spaarzame Brabantse counters was het meteen wel raak. De bal kon nog van de doellijn gered worden, maar in de rebound kopte een Oosterhouter toch binnen: 0-2. De spanning keerde toch snel terug toen Junior Monte de marge weer terug bracht tot één.

In de jacht op de gelijkmaker zat het Zaterdag-1 niet bepaald mee. Junior Monte was er dichtbij, maar raakte ditmaal de paal. Vervolgens voltrok zich de wrede voetbalwet; als je de kansen niet afmaakt, valt de goal aan de andere kant: 1-3.

Met die nederlaag kreeg GSC/ODS geen beloning voor het harde werken. De harde realiteit is ook dat Zaterdag-1 twee weken geleden koploper was en nu in het rechter rijtje staat. Komend weekend wacht in Sprang Capelle SSC’55, dat drie punten boven GSC/ODS staat.