De redactie van onze website is vandaag blij verrast met een verslag van de historische dag waarop onze Walking Football-ploeg zijn eerste beker won. De speciale verslaggever – tevens speler – is Hans Nyborn. Hieronder zijn pennenvrucht naar aanleiding van het toernooi bij DVO’60, in oktober.

Op een sombere woensdagochtend was het verzamelen op het parkeerterrein van GSC/ODS. We hadden er zin, de teamspirit was hoog en onze doelstelling was om bij de eerste drie te komen. Na een ritje van 40 minuten werd Roosendaal bereikt.

Weliswaar met een kleine omweg, omdat de routeplanner die ingebouwd zat in de auto van onze prive taxi iets anders aangaf dan dat de borden langs de rijksweg aangaven. Maar goed, we hebben het toch gevonden.

Onderweg zag het er niet zo denderend uit wat het weer betreft, maar bij aankomst trok de lucht open en een schraal zonnetje brak door. Tijdens het toernooi bleef het gelukkig ook droog.

Onze teamsamenstelling was van goed niveau. De sfeer die we mee brachten was van hetzelfde niveau! Nadat we ons gemeld hadden, hebben we ons gemengd tussen de andere clubs. De sfeer zat er goed in en de kantine van DVO’60 was met 15 deelnemende clubs afgeladen vol.

Onze eerste partij hebben we gewonnen met 4-0. Dit gaf ons vleugels! We waren oppermachtig in onze tweede partij en die wonnen we met 3-0. De sfeer en de teamspirit gaven ons een voorsprong op de andere clubs die mee deden. De derde pot wonnen we met 2-1.

We boften met onze scheidsrechter, die gaf duidelijk aan waar hij voor zou fluiten en wat toegestaan werd. Dit gaf duidelijkheid. In de pauze stortten alle deelnemers en supporters zich op de broodjes frikandel en kroket en hier en daar zag je al een bierglas gevuld worden…

De middag begon en daar begonnen we aan onze laatste twee wedstrijden. We kregen een stevige tegenstander (ook een andere scheidsrechter) en dat brak ons op. Het werd een gelijkspel. De scheidsrechter had er niet veel kaas van gegeten en frustreerde ons dermate dat we niet verder kwamen dan 0-0.

De laatste wedstrijd kwam er aan! Een tegenpartij die ergens uit de Brabantse klei getrokken was, een groep mannen die speelde alsof hun leven er van af hing. Mopperend en scheldend op elkaar, met een scheids die er ook een potje van maakt, kregen we een koude douche: 0-3.

Eigenlijk stapten we een beetje gedesillusioneerd van het veld af, want soort tegenstanders (in die laatste wedstrijd) horen eigenlijk geen walking football te spelen. Het plezier hoort voorop te staan. Enfin, omkleden en op naar de kantine dus.

Bij de prijsuitreiking bleek dat we glansrijk geslaagd waren in onze doelstelling om bij de eerste drie te komen. De mooie derde plaats leverde dan ook de eerste beker voor onze walking football-afdeling op. Het smaakt naar meer ! Voorlopig ballen de Oldstars weer lekker onderling op maandagmiddag en donderdagavond.