Voor het eerst in jaren heeft de zaterdag 4 de poule fase van het bekertoernooi overleefd en werd het in de volgende ronde gekoppeld aam buurman Oranje-Wit. Ietwat verlaat werd er dan rond 15.15 afgetrapt op het hoofdveld waar de tribune langzaam volstroomde met supporters van GSC/ODS.

Ondanks het goede begin aan onze zijde waarin we met vlotte combinaties elkaar wisten te vinden en de goed weggelopen Rutger beheerst de 0-1 in de touwen schoot werd al gauw duidelijk dat we te maken hadden met een goed voetballende tegenstander die bal goed lieten rond gaan en het ons steeds lastiger begon te maken.

Ondanks de super geconcentreerde achterhoede met het solide centrum Gaston en Remco en de sterke back Yoran en Ryan werd de geweldig keepende Jeroen Hulleman een aantal keren goed getest. Naarmate de wedstrijd voort sleepte kregen we steeds meer het gevoel dat we tegen 12 man aan het spelen waren. Wat zorgde voor onderlinge irritaties en daalde het spel niveau. Het voetballende middenveld kreeg het zwaarder en zwaarder en de jongens die het juist van het voetbal moesten hebben zoals Brandon, Rutger, Damian en Danny werden gedwongen tot vechtvoetbal.

Dat ook zij dit beheerste bleek wel gedurende de eerste helft, de spitsen Dylan en Tommy verzette bergen met werk voor de ploeg. Een aderlating was het halverwege de eerste helft uitvallen van de dynamische Damian die werd vervangen door een gretige Bas. Toch moesten we de gastheren nog voor rust een treffer toestaan en we met een 1-1 ruststand de kleedkamer opzochten.

Na de rust stond er toch weer een strijdbaar GSC/ODS dat van plan was de huid zo duur mogelijk te verkopen en ten koste van alles de volgende ronde te bereiken. De middenvelders kregen meer grip op het spel en wisten de uitblikkende Dylan keer op keer te bereiken. Het was ook niet verrassend dat juist Dylan van de geboden ruimte profiteerde en de 1-2 binnen schoot. Niet veel later leek de altijd koele Bas de al de mat liggende doelman van Oranje-Wit te passeren maar schoot de bal helaas voor ons op een voorbij varend plezierbootje.

Niet veel later was het Oranje-Wit wat via een onhandig veroorzaakte penalty de gruwelijk goed keepende Hulleman te passeren 2-2. Met Jeroen Brouwers in de ploeg voor Ryan gingen we op jacht naar een voorsprong en nu stuurde Brandon, Dylan weg die slim voor de verdediger kroop en de 2-3 in de touwen mikte niet veel later was het wederom Dylan die de marge vergrote naar 2-4 en was een stunt in de maak. Met nog zo’n 20 minuten te spelen kwam er een kink in de kabel toen Yoran het veld met 2x geel moest verlaten.

Met de slimme en sterk spelende Dylan een linie terug en alleen Tommy in de spits probeerde we de voorsprong vast te houden. De gast heren voerde de druk op en kwamen dichterbij en wisten na een aantal goede kansen de 3-4 binnen te tikken de frustraties liepen helemaal op toen de scheidsrechter vlak voor tijd de nieuwe spelregels niet hand teerde en hij toestond dat een speler van Oranje-Wit in de muur plaats nam. Helemaal zuur voor de hard werkende equipe van GSC/ODS was dat juist uit deze vrijetrap de 4-4 binnenviel.

Vlak voor tijd leek er dan toch nog de beslissing te vallen toen de sterk ingevallen Melin voor de helaas uitgevallen Dylan door de doelman van de gastheren met 2 benen vooruit werd getorpedeerd helaas leverde dit tot ieders verbazing geen strafschop op en eindige de wedstrijd in 4-4. Een strafschoppen serie moest dus uitsluitsel geven over welk team doorging naar de volgende ronde. De uitstraling van de niet te passeren Hulleman zorgde ervoor dat de gastheren de eerste penalty naast schoten en wij via aanvoerder Gaston op 0-1 kwamen. Ook de 2 penalty werd door Oranje-Wit gemist helaas wist de sterk spelende Rutger de voor sprong niet te vergroten. En Kwam Oranje-Wit met de derde strafschop langszij. Met Bas achter de bal die de keeper op het verkeerde been zette en de bal via zijn handen in het doel plofte was de marge weer 1-2 voor GSC/ODS.

Hulleman’s uitstraling en goede keeperswerk was ook deze keer te veel voor de spelers van Oranje-Wit en de bal verdween op de paal. De beslissing in de serie kwam dus op Danny te liggen die de bal onberispelijk buiten bereik van de keeper in het doelschoof en zorgde voor een explosie van vreugde bij het team van GSC/ODS. Een groot compliment voor het team en ook zeker voor de jongens die minder of geen minuten hebben gemaakt in het team belang.