Met liefst tien doelpunten werden de toeschouwers best wel verwend door Zaterdag-3 en het bezoekende DFC 5. De thuisploeg maakte zijn status als cupfighter (twee keer finale gehaald, een keer de beker gewonnen) weer helemaal waar met een 7-3 zege.

GSC/ODS begon slap en stond al snel op achterstand. Doelman Bjorn Groeneweg behoedde met de voet zijn ploeg voor een grotere achterstand. Daarna was Zaterdag-3 wakker en ontspon zich een gelijk opgaand duel, waarin de gastheren zich een stuk efficiënter toonden dan de opponent.

Randy van Tol strafte een defensiefout koel af (1-1) en nadat de DFC-defensie opnieuw haperde zette Yousef Malaab GSC/ODS op voorsprong. Youness Bouazarzar bepaalde met een fraai afstandsschot de ruststand op 3-1.

Na de thee had DFC niets meer in te brengen en liep GSC/ODS soepel uit naar 6-1. Een mooie aanval werd afgerond door Cyriel Venloo, Mark van Baal kopte een voorzet van de meegekomen Frank Dekker binnen en Mo Asstitou tekende voor treffer zes.

De wedstrijd was natuurlijk gespeeld, maar met twee oprispingen kwamen de bezoekers no tot 6-3. Het laatste woord was echter aan de thuisploeg, die de mooiste treffer bewaarde voor het einde, met een mooi in de kruising gekrulde bal van Mark van Baal.

Hopelijk kan Zaterdag-3 de beker-vorm ook meenemen in de competitie, want die is met twee nederlagen minder florissant begonnen. Komende weekend wacht de ploeg een derby bij buurman Oranje Wit 9.