Na het goede herstel vorige week tijdens de 2de helft was het nu zaak om dit vanaf het begin van de wedstrijd op de mat te leggen. Buurman Oranje-wit was de tegenstander tegen wie we ons blazoen moesten proberen op te vijzelen.

Na een paar schoonheidsfoutjes achterin tijdens de opbouw leken we de mannen van Oranje-Wit in de kaart te spelen. De gretige en jonge ploeg wist niet van deze kansen te profiteren dankzij oplettend keepers werk van Paul die wederom een sta in de weg bleek. Na een minuut of 10 handen we ons ritme gevonden en werd onder leiding van de excellerende Dion en Joeri de tegenstander terug op eigen helft gedrukt.

De kansen die dat opleverde werden helaas niet beloond of om zeep geholpen door getreuzel aan de bal van onze zijde. Na weer een mooie aanval werd Appie in de 16 meter tegen de grond gewerkt en kon de scheidsrechter niet anders dan de bal op de stip leggen de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Met Dani Fernandez achter de bal leek dit dan ook een zekerheid om het publiek nog even in spanning te houden besloot de eigenzinnige Dani de kans in 2 keer te benutten en zoals nog de 1-0 aan te tekenen.

Een aantal opgelegde kansen was verder niet aan het team van GSC/ODS besteed waardoor de gasten in leven werden gehouden. Toch leek er voor rust de mogelijkheid te ontstaan om de voorsprong te verdubbelen toen Whitley in de beruchte 16 meter onrechtmatig ten val werd gebracht door de keeper van Oranje-Wit maar de scheidsrechter wuifde dit weg waardoor de rust met een minimale voorsprong werd behaald.

Met de verse krachten Dani Broos, Jeremy en Tarik in de ploeg gingen we op jacht naar een grotere voorsprong. Maar nu waren de rollen omgedraaid en was het de goed spelende equipe van Oranje-Wit die soepel tussen onze linies in combineerde en via een kopbal op gelijke hoogte leek te komen waar het niet dat Paul met een katachtige reflex de bal uit zijn doel wist te stompen. Niet veel later moest ook hij echter het hoofd buigen toen de goed weggestoken spits van Oranje-Wit door ons centrum sneed en de 1-1 binnen de palen schoof.

Met de atletische Sylvester in de ploeg voor Whitley probeerde we weer wat grip op de wedstrijd te krijgen en beetje bij beetje wonnen we weer terrein de voorin jagende Dani Broos was bloed irritant voor de verdedigers waardoor steeds meer afvallende ballen voor de mannen van GSC/ODS waren. De sterk spelende Dion werd de hoek ingestuurd sneed voor zijn tegenstander langs en leg de bal klaar voor Jeremy die het leder om uiterst sublieme wijze via de binnenkant van de paal in het netje legde 2-1

De buurmannen van Oranje-Wit gaven echter niet op en dachten op gelijk hoogte te komen toen een bal op de lat terug het veld in stuiterde en de linksbuiten de bal in het doel tikte. Dat hij dit deed in buitenspelpositie zorgde voor enig chagrijn en protesten bij de gasten zodat beide teams zich soms benadeeld voelde de gasten met de buitenspel goal en de thuisploeg met de  niet gegeven strafschop. Al met al een slechte 2de helft waarin de ploeg wel voor iedere meter knokte en nooit opgaf.