Slecht spelen en toch winnen schijnt een kampioensrecept te zijn, dus wie weet wat er voor Zaterdag-1 nog in het vat zit? Feit is dat GSC/ODS er eigenlijk weinig van bakte maar dankzij een 2-1 zege op het ook niet imponerende Willem II de koppositie pakte.

De thuisploeg opende erg sterk en kreeg dotten van kansen. Na drie missers was het Wesley van de Wiel die met een fraai hakballetje de 1-0 op het bord zette. Daarna leek het over en sluiten, want het werd met de minuut slechter.

Willem II, dat in vier wedstrijden één puntje vergaarde, werd steeds dreigender en kreeg kort voor rust loon naar werken met de gelijkmaker. Na de thee werkte Zaterdag-1 hard, maar wist weinig te creëren en leek duur puntverlies te lijden.

Trainer Dennis Groeneweg bracht liefst drie extra spitsen in en die gok pakte goed uit. Gilly Venloo toonde zich opnieuw de ideale pinchhitter door zes minuten voor tijd schitterend de winnende 2-1 in te koppen.

Mede door de andere resultaten prijkte de ploeg na afloop aan top van de ranglijst. Hopelijk realiseert Zaterdag-1 zich wel, dat het spel deze middag van bedenkelijk niveau was. Komend weekend, uit bij RFC, zal er echt beter voetbal nodig zijn…