Welgeteld 28 minuten had Zaterdag-1 nodig om in Dongen de gelijknamige voetbalclub op een onoverbrugbare 0-3 achterstand te zetten. Dongen kreeg veel corners, maar GSC/ODS de kansen. Na 17 minuten was het Junior Monte, die een afgeslagen cornerbal op de slof nam. Via de binnenkant van de verre paal sloeg de bal binnen: 0-1.

Drie minuten later mocht een volkomen vrijgelaten Thayrison Doran de marge verdubbelen en nog voor er een half uur op de klok stond was het opnieuw Junior Monte, die in een scrimmage het net vond. Met 0-3 zat Zaterdag-1 op rozen en kon er ontspannen thee gedronken worden.

Na rust stroopte de thuisclub de mouwen op, maar veel meer dan een serie corners leverde dat niet op. Daarop besloten de Brabanders ook de botte bijl in te zetten, waarvan Thayrison Doran (er werd niet eens gefloten, terwijl rood op z’n plaats was) en Arie Pankras (deze aanslag werd afgedaan met geel) de slachtoffers werden.

Een kwartier voor tijd redde de thuisclub de eer, maar het laatste woord was weer aan de Dordtenaren. Bart Molenaar zag z’n vrije trap op de lat spatten, maar in de slotfase was het toch raak. Na een slim overstapje van Gilly Venloo kon Wesley van de Wiel de eindstand op 1-4 bepalen.

Komende zaterdag is GSC/ODS vrij. Een week later komt hekkensluiter Willem II op bezoek.