Om iets over twaalf op een zonovergoten zaterdag begon de bal te rollen aan de Parklaan in Raamsdonksveer. In de oude en vertrouwde 1-4-4-2 opstelling en met een krappe selectie zetten de dames direct druk op de gastvrouwen door snel en zuiver te combineren. Voor het eerst in onze geschiedenis van wedstrijden tegen RFC konden zij dit opeens ook, en nog gevaarlijk ook. De spits van RFC kon op randje buitenspel doorlopen op Simone, maar die bleef gelukkig koel en pareerde deze aanval zonder al te veel moeite.
Het spel bleef heen en weer golven, waarbij wij iets vaker voor de keeper kwamen dan de gastvrouwen. Het verdedigende kwartet – Rianne, Yvonne, Lisa en Vos – onderschepte vakkundig de aanvallen en bouwde weer een antwoord op. Een paar verdwaalde schoten van RFC op ons doel werden door Simone opgevangen, maar ook van onze kant werd er maar niet gescoord.

Een zeer welkom fluitsignaal gaf het eind van de eerste helft aan: 0-0 en we konden weer even op adem komen.

In dezelfde opstelling begonnen we aan de tweede helft, maar van opbouwen en combineren was ineens weinig sprake meer. RFC zette onze dames goed vast en op het middenveld liepen Boon, Andrea, Shanna en Marsha snel stuk op sterke staaltjes verdedigingswerk.
Vera en Maaike werden een stuk minder bereikt en werden in de spaarzame momenten dat ze ze bal kregen ook goed vastgezet.
Met het ouderwetse countervoetbal – wat we van RFC gewend zijn – kwam hun spits helaas vrij voor Simone. Maar waar de spits van de tegenstander in de eerste helft alleen stond, had ze nu een extra speelster bij zich. De bal werd opzij gelegd en simpel in de touwen geschoven: 1-0.

Een van de vele reddingen van Simone

We lieten ons niet uit het veld slaan en schakelden er ouderwets “een tandje bij”.
Dit betaalde zich al in een paar minuten uit. Shanna dwong een corner af, die door Rianne werd voorgegeven. Andrea tikte de bal terug naar Rianne en de tweede voorzet kwam bij de tweede paal.
Daar stond Vos als rasechte goaltjesdief de bal op te wachten. Door een goed geplaatste kopbal lag het leer achter de keepster van RFC: 1-1, waarmee Vos tevens haar doelpunten-totaal in dienst van GSC/ODS verdubbelde.

Boon stuurt Maaike diep


Even blij als met haar allereerste treffer – vorig jaar tegen Sliedrecht – nam ze de felicitaties dankbaar in ontvangst. Vos is door dit belangrijke doelpunt en tomeloze inzet in de verdediging dan ook zeer terecht benoemd als ‘player of the match’. Al doet dit niets af aan het zware werk wat iedereen heeft geleverd. Er werd 90 minuten lang voor elke centimeter gevochten.

Yvonne breekt door de linies

Er leek nog meer in te zitten en beide ploegen gingen gretig op zoek naar het winnende doelpunt, maar helaas mocht het niet zo zijn.
Meer dan enkele gevaarlijke situaties en lichte overtredingen over en weer werd het niet meer. De scheidsrechter floot af en alles leek van de schouders te vallen.
We hebben een zwaar bevochten en o zo verdiend punt mee naar Dordrecht genomen.

Volgende week krijgen we De Zwerver om 12:00 uur op bezoek.