Twee defensieve fouten van onze JO19-1 waren voor Hardinxveld voldoende om de punten uit Dordrecht mee te nemen. De prima seizoenstart, met twee bekerzeges en winst in de eerste twee competitieduels, heeft helaas geen vervolg gekregen.

Bij Papendrecht, dat voor de beker nog geklopt werd, was het al niet best en deze zaterdag speelde GSC/ODS ook onder zijn kunnen. Dom balverlies hielp Hardinxveld aan een voorsprong, die via een vrije trap verdubbeld werd omdat de muur verkeerd stond.

Met die fouten deed JO19-1 zichzelf de das om. Na rust was de ploeg met wat omzettingen beter op dreef en gaf nog maar één kans weg, maar creëerde zelf te weinig. Probleem was dat sommige spelers simpelweg te weinig inzet toonden.

In de slotfase kopte de naar de frontlinie gestuurde Marco Stal fraai de 1-2 binnen en even gloorde er hoop op een (zeker verdiend) punt. De scheidsrechter, die wel regelmatig optrad tegen het tijdrekken van de bezoekers, telde helaas maar één minuutje bij.

Voor JO19-1 is het nu zaak om de vorm snel terug te vinden. Eerste vereiste is dat iedereen zich voor 100% inzet op de training en in de wedstrijd. In de hoofdklasse lukt het niet met minder. Komend weekend moet de ploeg op bezoek bij het sterke ASWH.