Na de moeizame overwinning vorige week op Oranje-Wit stond de lastige uitwedstrijd bij Albalasserdam op het programma. Waar de regen met bakken uit de hemel kwam bleef het veld hoewel zwaar redelijk bespeelbaar.

Het gelijk doorjagen bij de aftrap zorgde voor onrust binnen de verdediging van de gastheren en was het een van de verdedigers die de mist inging met de communicatie met zijn doelman en het leder tergend langzaam binnen 30 seconden in het doelschoof 0-1. De mannen van GSC/ODS haalden een zeer behoorlijk niveau en zagen hun uitstekende spel beloond worden met een mooie treffer van Jeremy die het leder hoog in het doelschoot 0-2.

Er werd naar harte lust gecombineerd en Yassine Ghorafi leek met een vrije treffer het leed te beslechten waar het niet dat hij ten onrechte werd afgefloten voor buitenspel. Na dit moment werd de voet van het gaspedaal gehaald en verzande we te veel in het spelen van de lange bal of het te lang vasthouden van de bal door de middenvelders waardoor de mannen van Alblasserdam terug in de wedstrijd konden komen.

En het aan doelman Paul Ties te danken was dat de stand 0-2 bleef de schrik was dan ook groot toen Paul geblesseerd het veld moest verlaten. Met een uitstekende vervanging van Paul door Jeremy die vlak naar rust de gastheren 2 keer van een treffer wist houden, werd de druk weer langzaam opgevoerd. De opbouw ging sneller, de middenvelders werden veelvuldig gezocht en de lopende mensen waren een ware plaag voor de defensie van Alblasserdam.

De in het centrum uitblinkende Kevin onderschepte zo goed als iedere counter en schakelde zich net zoals Jelle goed in bij de opbouw. Op een steeds zwaarder worden veld werd veelvuldig de aanval gezocht en waar we al 2 maal de paal en een keer de lat teisterden en enkele goede aanvallen net voor het doellangs gingen was het de in de achterhoede oorlog makende Dani Broos die bij de tweede paal de bal netjes in het doel gleed 0-3.

Na deze treffer werd Albalasserdam overlopen en mocht het GSC/ODS danken dat de spelers te veel voor eigen succes gingen waardoor de score niet oploop naar 4, 5 of zelfs 6 nul maar uit een slechte terugspeelbal zelfs weer in de wedstrijd kon komen door dat Jeremy de spits ongelukkig te val bracht waardoor de gastheren een strafschop kregen en deze onberispelijk benutte 1-3. Gelukkig was iedereen hierna weer bij de les en wist Dani Fernandez die eerst op het middenveld het kopduel won en daarna door Broos werd weggestuurd het leder wel tussen de palen te krijgen en de 1-4 op scoreformulier te zetten.

Met deze stand werd ook het eindsignaal bereikt en was de even natte maar dik verdiende overwinning een feit en kan de ploeg met 9 punten uit 4 wedstrijden spreken van een goed begin, ondanks dat nog lang niet alles goed gaat is er wel spraken van progressie en vooruitgang.