Met een afgetekende 5-2 zege op het één klasse lager acterende SSW heeft Zondag-1 de bekervoorrondes winnend afgesloten. De stadsderby was eigenlijk na een half uur al beslist. Of de ploeg nu ook klaar is voor de competitie zal de komende weken duidelijk worden.

Ibo Karasahin zette de goed voetballende thuisploeg al snel op voorsprong (foto boven) en Omer Can verdubbelde de marge. Na de derde treffer, van de voet van Ferit Yaman, ging het tempo omlaag en kreeg SSW de kans om nog voor rust iets terug te doen: 3-1.

Na de thee verzuimde GSC/ODS de voorsprong uit te breiden en toen SSW na een nogal makkelijk gegeven strafschop op 3-2 kwam dachten de gasten dat e nog wat te halen viel. Zondag-1 rechtte echter de rug en het was andermaal Ibo Karasahin die doel trof: 4-2.

Bij beide ploegen was de pijp daarna leeg en was het wachten op het eindsignaal. Dat kwam pas nadat Santo Kayhan de eindstand op 5-2 bepaalde. Komend weekend wacht Zondag-1 opnieuw een stadsderby, want dan komen de amateurs van FC Dordrecht op bezoek.