In een enerverende stadsderby heeft Zondag-1 zichzelf tekort gedaan. De thuisploeg was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar kwam tegen de amateurs van FC Dordrecht toch niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Ook de scheidsrechter speelde een bedenkelijk hoofdrol in deze wedstrijd.

Al in de openingsfase verzuimde de leidsman GSC/ODS een penalty te geven. Ook ‘vergat’ hij rood te trekken wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. Zondag-1 werd bijkans gek van de man toen die ook nog een treffer afkeurde voor buitenspel, terwijl de toch heel veel vlaggende assistent dit keer juist de vlag omlaag hield.

Gelukkig bleef GSC/ODS wel voetballen en kreeg de beloning via de voet van Ibo Karasahin. Na rust kreeg de kleine goaltjesdief via een ten onrechte toegekende strafschop de kans op 2-0, maar zag zijn inzet gekeerd. Ook FC Dordrecht kreeg een kadootje vanaf elf meter en pakt dat wél dankbaar aan: 1-1.

Even leek de wedstrijd in te slapen, maar het venijn zat ‘m weer eens in de staart. Een afgeslagen bal werd door Volkan Karapinar met een dropvolley tot 2-1 gepromoveerd. FC Dordt leek geklopt, maar uit een verdwaalde voorzet vloog toch nog de 2-2 binnen.

Komend weekend gaat Zondag-1 op bezoek bij SVH, De Haagse ploeg startte de competitie met een 5-1 zege bij Steeds Hooger, in Rotterdam.