Na een paar zware en pittige oefenwedstrijden stond de eerste officiële wedstrijd op het programma voor de equipe GSC/ODS zat 2. Tegenstander EMMA wat eerder nog niet kon vanwege de vakantie was midweeks te gast op ons complex.

Met veel rust aan de bal in de achterhoede waar Joeri en Jelle de lijntjes goed uitzetten werd rustig gezocht naar de openingen in het team van de gasten. De controlerende middenvelders Danny en Dani Fernandez hadden het middenveld stevig in handen en gaven weinig ruimte weg. Het iets te veel lopen met de bal of het te gehaast diepte zoeken van de aanvallers leverde wel wat kansjes op maar dit leidde niet tot treffers.

Door de onzorgvuldigheid aan de bal hielpen we de mannen van EMMA in het zadel en moest Timo samen met de goed spelende achterhoede enkele counters onschadelijk maken. Na het uitvallen van Donny en de komst van John werd de speelstijl iets anders en kregen we meer en meer de controle over de wedstrijd. De moegestreden Yassine werd vervanger de slimme Jeffrey Gooshouwer en we trokken de wedstrijd meer en meer naar ons toe.

Ons zelf te kort doen met een 0-0 ruststand werden er in de rust wat puntjes op de i gezet en een andere speelstijl gehanteerd. Kevin op de plaats voor de naar zijn werk vertrekkende Joeri en Tarik op de plek van Appie en Dani Broos in de spits voor Jeremy waar door John een plek je kon doorschuiven en Liam de linksback positie bemande trokken we gelijk na de rust fel ten aanval.

Al snel leek de ban gebroken toen Jeffrey de 1-0 leek aan te teken helaas voor ons werd deze treffer afgekeurd vanwege buitenspel. De kleine spelden prikjes van EMMA werden steeds eenvoudiger door de verdediging en Timp gepareerd en de druk werd opgevoerd. Waar we nog enkele kansen onbenut lieten was het Kevin die een uitstekende corner van Jeffrey koelbloedig binnen kopte 1-0. Niet veel later kwamen de mannen van GSC/ODS met de schrikvrij toen een treffer van de gasten vanwege buitenspel werd afgekeurd en we de minimale voorsprong behielden.

Na een diepe val van achteruit wist Dani Broos zich handig van zijn tegenstander te ontdoen en het leder beheerst door de benen van de keeper in het doel te schuiven en de marge te vergroten naar 2-0. Met deze stand kwam ook het einde van de wedstrijd in zicht en de eerste winstpartij voor de ploeg binnen handbereik. Als de ploeg deze spirit kan vasthouden en de fouten uit het spel kan krijgen wacht er een mooi seizoen voor dit team.