De gelukkigste ploeg had tot de laatste seconden kunnen winnen, maar uiteindelijk hielden ZBC’97 en GSC/ODS elkaar keurig in evenwicht. Bij Zaterdag-1 overheerste na de 2-2 gemengde gevoelens; vooraf was getekend voor een gelijkspel, achteraf zat er meer in.

Daar zag het in de openingsfase niet naar uit. Na drie minuten nam de thuisclub uit een strafschop de leiding en de onwennige gelegenheidsdefensie van de Dordtenaren leek totaal te worden weggespeeld. Na tien minuten kantelde echter de wedstrijd.

GSC/ODS had de rest van de eerste helft het betere van het spel en beloonde zichzelf nogal karig met de 1-1 van Gilly Venloo. Dertig seconden na rust stond ZBC weer op voorsprong en moest Zaterdag-1 opnieuw achter de feiten aan lopen.

Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen volop kansen op meer doelpunten. De jonge doelman Timo Kroon verhinderde een derde Zwijndrechtse treffer en Channo Anastasia bekroonde – net als vorige week – zijn invalbeurt met een treffer: 2-2.

Voor GSC/ODS was het lang geleden dat er een punt uit Zwijndrecht werd meegenomen. Komend weekend wacht de enige andere opponent van ‘boven de rivieren’ want zaterdag komt het Ambachtse IFC op bezoek.