Voor Zaterdag-1 begint ook komend weekend de competitie. Of de ploeg er klaar voor is, is altijd een vraag die pas achteraf te beantwoorden is, dus dat zullen we gaan zien. Feit is dat de bekerwedstrijden, die ook voor onze club eigenlijk oefenduels zijn, alle drie verloren gingen.

Na een 3-0 nederlaag bij De Alblas en een pijnlijk pak slaag van Groote Lindt (1-8) was er afgelopen weekend wat angst voor een nieuwe zeperd bij een bezoek aan ASWH 2, dat uitkomst in de reserve hoofdklasse. Achteraf gelukkig onterecht.

GSC/ODS speelde in Hendrik Ido Ambacht zeer gemotiveerd en gedreven. Na een kwartier kwam de ploeg op achterstand, maar van het grote krachtsverschil op papier was op het veld weinig te merken.

Uit een vrije trap, een kwartier na rust, kwam al de 2-0 eindstand op het bord, maar ook Zaterdag-1 was met schoten van John Kiasaya (paal) en Dion de Kreij (rakelings over) nog dicht bij een treffer.

Zoals gezegd mag GSC/ODS komende zaterdagmiddag het spits afbijten van de nieuwe competitie. Dat gebeurt thuis tegen het ons onbekende Berkdijk, dat in de beker óók drie nederlagen leed. De bal gaat om 14.30 uur rollen.