Enkele vrijwilligers hebben vandaag urenlang rond gekropen onder de vloer van ons clubhuis. Ze hebben daar vloerisolatie uitgerold. Deze klus is uiteraard onderdeel van ons uitvoeringsplan om een energieneutrale club te worden.

De 200 zonnepanelen op ons dak wekken ruim voldoende stroom op voor alles verwarming, apparatuur en verlichting in en om ons clubhuis. Binnen enkele maanden gaat de club dus ook helemaal van het gas af.

Nu de vloer geïsoleerd is komt er binnenkort een soort vloerverwarming. Daarvoor wordt water gebruikt, dat wordt opgewarmd door onze zonnepanelen. Buiten speeldagen en trainingsavonden wordt namelijk véél energie opgewekt, dat we (nog) niet gebruiken.

Het systeem dat voor onze vloerverwarming gebruikt gaat worden is nieuw, maar lijkt veel op de meer dan tweeduizend jaar oude techniek waarmee de Romeinen al hun badhuizen verwarmden…

Projectleider Marcel kreeg vandaag hulp van Chris, Peter en Tommy. De heren zijn inmiddels weer boven de grond en worden vanaf deze plek bedankt voor andermaal de zoveelste mooie vrijwilligersklus.