Met wat wisselingen in het team vanwege vakanties en aangevuld met twee talentvolle A-junioren probeerde GSC/ODS de volgende bekerronde te bereiken uit tegen stadsgenoot DFC 4. Een team met een aantal bekende waardoor we wisten dat we tegen een voetballende ploeg kwamen te staan.

Er was een wist partij nodig om de volgende ronde te halen dus we wisten wat ons te doen stond. Op een behoorlijk zwaar veld waar het gras zo hoog was dat het lichtjes de bilnaad kietelde was goed voetballen eigenlijk onmogelijk. Het stroperige veld zorgde dat de bal niet echt rolde wat toch wel een belangrijk onderdeel van het spel is.

Ondanks het veld begonnen we goed en scherp aan de wedstrijd en kwamen we niet of nauwelijks in de problemen en kwamen we al snel na een mooie aanval die door Danny en Tarik werd opgezet en beheerst door Dylan werd afgerond op een 0-1 voorsprong. Helaas werd de passing steeds onzorgvuldiger en hielpen we de mannen van DFC weer in de wedstrijd. Een scherpe voorzet vanaf rechts werd koelbloedig achter Paul geschoten waardoor de 1-1 op het formulier verscheen.

Met deze stand en wat nukkige blikken werd de rust bereikt en begonnen we met fris elan aan de 2de helft de sleurende Dani Broos had plaats gemaakt voor Rowan Dijkstra en Jeremy had zijn plaats af gestaan aan Leandro. Deze 2 A-junioren brachten fris elan in het team en de hoop op een goed resultaat nam toe.

Jammer genoeg maakte we aan de bal te veel en te vaak de foute keuze waardoor het moment voor een goede kans verloren ging. Wat wel als plus punt gezien kan en mag worden is dat deze ploeg niet opgeeft en de wil heeft om te winnen. Heel even leek deze buit ook binnen te zijn toen Tarik, Rowan vrij voor de keeper zette en de bal voor het intikken had. Helaas voor hem en ons vergat hij zich zelf te belonen voor zijn goede invalbeurt en wist de keeper om gelukkige wijze zijn inzet tegen de paal te tikken.

Met het verstrijken van de tijd kwam een beker uitschakeling dan ook dichter bij en droop de teleurstelling en het besef dat we het zelf hadden laten liggen dan ook van de gezichten. Toch hebben de oefen en bekerwedstrijden laten zien dat er voldoende groeipotentie in deze groep zit en richten we ons op de start van de competitie.