Na de goede overwinning vorige week thuis tegen Noordeloos stond de lastige uitwedstrijd op Sleeuwijk op het programma voor deze jonge en gretige groep. Het team in opbouw liet in de voorbereiding zien goed te kunnen voetballen en dus toog met vol goede moed af richting Sleeuwijk.

Zonder de in de warming-up afgehaakte Danny bleven er nog 2wissels over maar begon de ploeg sterk aan de wedstrijd. Ze lieten rustig hetballetjes rond gaan wachtend op het gaatje. De geslepen ploeg van de gastherensuste ons eigenlijk een beetje in slaap en na een 15 stonden we na onzorgvuldiguitverdedigen plotseling met 1-0 achter.

Nog niks aan de hand zou je denken en dat bleek ook wel toenwe naar een goede aanval werden beloond met een penalty die door Tarik binnenwerd geschoten 1-1 heel lang konden we niet van deze voorsprong genieten wanthet fouten festival volgde elkaar in rap tempo op en zo zagen we de mannen vanSleeuwijk nog voor de rust uitlopen na een 4-1 voorsprong en was het aan deuitblinkende doelman Paul Ties te danken dat de schade niet verder opliep.

De Sterk spelende Dani Fernandez zorgde de eerste helft nog enigszinsvoor gevaar met een aantal strakke schoten op de goal die door de doelman vanSleeuwijk met de nodige moeite gekeerd werden. Of het aan de tegenslag lag datde koppies gingen hangen of het tactisch concept is iets wat enig aandachtbehoeft. Met een andere instelling en een andere tactiek begonnen we aan de 2dehelft.

Het tempo aan de bal ging omhoog die jongens speelden weervan uit hun positie en werkte voor iedere meter. Deze dadendrang werd ookbeloond toen Kevin met het hoofd uit een corner de 4-2 binnen knikte. Hetgeloof in een goed resultaat kwam terug en de duimschroeven werden aangedraaid,met kunst en vliegwerk en her en der een overtreding konden de gastheren ons vanhet lijf houden. Totdat Appie in de 16 kort wegdraaide en de keeper verraste inde korte hoek 4-3.

De thuisploeg kwam niet of nauwelijks meer van de eigenhelftmaar werd bij een counter door de scheidsrechter beloond toen hun aanvallendemiddenvelder tussen Koen en Paul in’t Veld door dook met een fop duik en de balop de stip belande. De uitstekende keepende Paul Ties werd de verkeerde hoekingestuurd en de stand werd naar 5-3 getild.

Met nog een dik kwartier te spelen perste de 11 mannen van GSC/ODS er nog een slotoffensief uit en werd de marge na een flitsende aanval door Sylvester weer verkleind naar 5-4. Een ongelooflijke comeback leek in de maak maar in de laatste 10 minuten wisten de mannen van Sleeuwijk soms met meer geluk dan kunde overheid te blijven en de punten binnenshuis te houden. Al met al een wedstrijd met 2 gezichten waar men de eerste helft zichzelf te kort deed en op de 2de helft met een trots gevoel mag terugkijken.

Maar waar ook voor de spelers, trainer en leider nog het nodige te doen is om de zaken die in de 1ste helft fout gingen te verbeteren. Maar een groot compliment voor de jongens die uit een geslagen positie zich sterk terug knokte en dat met een ploeg in opbouw waar in een hoop jongens een lange tijd niet gespeeld hebben en de automatisme nog ontbreken.