Liefst 5.358 euro. Dat bedrag werd door tien clubgenoten bijeen gespeeld bij de quiz “Echt Waar?!”, die vanavond bij SBS6 te zien was. Het team van GSC/ODS moest, net als negen andere teams, doorgronden welke verhalen waar zijn en welke niet. En dat viel niet mee…

Acteur Leo Alkemade en comedian Soundos el Ahmadi strooiden met dwaze weetjes, die gelogen of écht waar bleken te zijn. Een week eerder gingen zes van de tien deelnemende teams met helemaal niets naar huis, dus zekerheid over een geldprijs was er allerminst.

Uiteindelijk wisten onze clubgenoten dus toch een mooi bedrag in de wacht te slepen. Dit hebben we te danken aan Henny Kattemölle (teamcaptain), Hans Suiker (uitblinker), Ria en Jasper de Wit, Martien Blom, Lucien Gooshouwer, Maarten van Houwelingen, Ben van Es, Bart Schotting en Dick Wittenberg.

Het prijzengeld is afkomstig van de Vriendenloterij. De afgelopen jaren deed deze loterij vaker iets voor onze club, omdat GSC/ODS een trouwe groep deelnemers aan deze loterij heeft. Dit levert de club maandelijks dik 200 euro op. Doe jij al mee? Je helpt er onze club echt mee!

Wat er met het gewonnen geld gaat gebeuren is nog even de vraag. Er leeft al langer de wens om verlichting op veld 2 te krijgen. De winst van deze avond zou dus terecht kunnen komen in een spaarpotje, dat uiteindelijk zo vol moet komen, dat de wens kan worden vervuld.