Na afgelopen zaterdag de eerste serieuze test gehad te hebben mochten we nu aantreden tegen het 3 klasse hoger spelende RCD zo2. Een wedstrijd waar in we hoopte onze sterkste en zwakste punten te zien. Om zo ons spel te kunnen verbeteren.

Dat de tegenstander beter was, was vooraf bekend maar was juist voor de trainer van belang om te zien hoe de ploeg daarop zou reageren. De vlot combinerende gasten hadden ondanks het veld overwicht moeite om gaten te vinden in de hechte verdediging. Waar Jelle, Koen en Liam zich heel goed staande wisten te houden was Kevin Visser toch wel de grote verrassing hoe hij zich ontpopte als sterke en voetballende verdediger.

Ook het compacte middenveld met de centraal spelende Danny en Tarik wisten ondanks de druk goed stand te houden en via een aantal goede combinatie de spitsen te zoeken of de hele flank bestrijkende John te bedienen. Deze kleine spelden prikjes leverde door onzorgvuldigheid en een goede verdediging van de gasten helaas niets op. En was het RCD dat na een afgeslagen aanval goed profiteerde en de 0-1 achter de goed Keepende Timo wisten te krijgen.

Dat we met deze stand de rust haalde was een enorme opsteker voor mentale weerbaarheid van deze groep. Met 4 verse krachten waaronder de 2 A-junioren Shevion en Jay en Dani Broos en Jeremy begonnen we aan de tweede helft. Met iets meer lef vooruit wat ook de nodige risico’s meenam ontspon zich een leuke pot.

Dat de mannen van RCD makkelijker en beter wisten te combineren was zeker geen schande en leverde na een prachtige aanval dan ook de 0-2 op. Toch wisten de helden van GSC/ODS za2 de rug te rechten en alles op alles te zetten om een eretreffer te maken. De sterk spelende Kevin dribbelde het middenveld in waar hij helaas ongelukkig balverlies leed waardoor uit de counter de 0-3 ontstond. Dit woog niet op tegen ze goede intercepties en aanval opbouw uit een van zijn goede diepte ballen leek Dani de 1-3 aantekenen maar kwam helaas een teen lengte te kort.

Toch kregen de mannen van de thuisploeg loon naar werken toen een voorzet door een speler van RCD achter hun doelman werd gewerkt. Met nog zo’n 5 minuten op de klok leek de pijp redelijk leeg maar met een laatste krachtsinspanning wist de diep gestuurde Dylan de bal nog voor te trekken de keeper van de gasten kon er niet goed zijn handen achter krijgen en Jeremy was er als de kippen bij om de 2-3 te maken. Al met al een wedstrijd die een hoop inzichten opleverde en met een kleine nederlaag toch ook een mooi resultaat tegen een hoger aangeslagen tegenstander.