Er wordt deze zomer niet alleen buiten, maar ook binnen het clubhuis hard gewerkt. Zoals we allemaal weten wil de club in het najaar energieneutraal zijn. Dat wil zeggen, dat alle energie die we bij GSC/ODS gebruiken dan door de club zelf wordt opgewekt.

Ons dak, met 200 zonnepanelen, levert nu veel meer stroom op dan we gebruiken. Daarom kunnen er warmtepompen worden aangesloten op het systeem. De eerste vier zijn nu geïnstalleerd in de kleedkamers. Een test heeft maandag uitgewezen dat ze goed werken.

Voor de komst van de warmtepompen en het aanleggen van veel nieuwe leidingen is er wel het nodige hakwerk verricht. Er wordt alles aan gedaan om de boel op 31 augustus piekfijn in orde te hebben, want dan wordt er weer volop gevoetbald.

Ook bij deze klus zijn clubgenoten vrijwillig actief. Marcel Eichhorn is uitvoerder van het project, Ron Buis doet het loodgieterswerk en inmiddels heeft Wesley van de Wiel toegezegd om het stucwerk uit te voeren. We zoeken nog mensen die kunnen tegelen!

In de tussentijd schildert de klusploeg alle kleedkamers. Met name Wim Diependaal, Cor Jooren en Lucien Gooshouwer hebben er al menig uurtje in zitten ! Helpende handen zijn in deze maand zeer welkom, dus heeft u een paar uurtjes over, laat het Lucien even weten.

Ons ‘energieproject’ is na de aanpak van de kleedkamers nog niet afgerond. Ook de scheidsrechterskamer en enkele ruimtes in de kantine worden nog voorzien van een warmtepomp. Op de frituuroven na draait er straks niets meer op gas, dus zodra die vervangen wordt gaat de club van het gas af.

Het wegvallen van de gas- en elektriciteitsrekening is ook nodig om de investeringen, die de club gedaan heeft, terug te verdienen. Dat duurt nog pakweg vijf jaar, maar dan gaat de vereniging écht profiteren. Naast goed voor het klimaat is het dus ook goed voor onze clubkas…

Dit najaar komt er onder de kantinevloer isolatie en verwarming. Of het energieproject van GSC/ODS dan echt is afgerond is nog even de vraag, want er leeft bij het bestuur nog de wens om al onze velden van LED-verlichting te voorzien. Op dit moment onbetaalbaar, maar wie weet….