Vanmiddag is officieel beklonken, wat al rondzong. Het bestuur heeft een biercontract gesloten met Inbev, wat betekent dat er in ons clubhuis de komende vijf jaar Jupiler en Hertog Jan getapt wordt. De handtekeningen zijn gezet door voorzitter Thom van Ewijk en Michael Foti (Inbev).

De overstap van Heineken naar Inbev was geen lichtzinnige beslissing. We nemen afscheid van een goed biermerk, maar we krijgen er twéé goede merken voor terug. Ook financieel kon er een uitstekende deal gemaakt worden, dankzij samenwerking met Oranje Wit.

Naast contributie is de kantine onze belangrijkste inkomstenbron, maar het bestuur wilde de bierprijs niet opnieuw verhogen. Dankzij de nieuwe deal hoeft dat gelukkig niet. Een vaasje blijft twee euro kosten. De standaard is Jupiler. Wie Hertog Jan wenst betaalt twee dubbeltjes extra.

De wissel van biermerken, die gepaard gaat met onder meer vervanging van de tapinstallatie, zal plaatsvinden op donderdag 28 augustus. Er komen drie tappunten, zodat ook de mogelijkheid blijft om een speciaal bier op de tap te zetten. Suggesties van leden zijn altijd welkom !