Vanaf donderdag is er in de kantine van GSC/ODS keus uit drie – en binnenkort zelfs vier – biersoorten van de tap. Twee weken geleden meldden we al dat Heineken plaats maakt voor Jupiler en Hertog Jan, maar er komt nog een derde merk bij: Budweiser, kortweg ‘Bud’.

Het bestuur heeft een contract gesloten met InBev en dit bedrijf is eind juli begonnen met de introductie van ‘The King of Beers’ in Europa. Om die reden kreeg de club de kans om een extra tappunt te krijgen, waaruit dan Budweiser geschonken wordt.

De bierliefhebbers zullen zeker verschil proeven, want Bud heeft een vlakkere smaak dan de meeste Europese pilseners. Volgens de kenners is het minder bitter en goed ‘doordrinkbaar’, waardoor het niet alleen bij mannen maar ook vrouwen in de smaak valt.

GSC/ODS is één van de eerste sportclubs waar Bud verkrijgbaar zal zijn. InBev wil het voor Europa nieuwe biermerk langzaam introduceren. Dat gebeurt eerst in de horeca en op een later moment in de winkels. Onze leden hoeven in elk geval niet te wachten om een Bud te proeven!  

Door de komst van Budweiser naast Jupiler en Hertog Jan hebben we in de kantine dus een extra tappunt. We gaan van drie naar vier. Op de vierde komt in elk geval een speciaal bier of een seizoensbier. Welke? Suggesties zijn altijd welkom bij het barpersoneel.