Na een aantal trainingen in de benen waarbij speler en trainer elkaar moesten leren kennen en aan elkaar moesten wennen stond de eerste serieuze oefenwedstrijd tegen het in de zondag 3de klasse uitkomende FC Dordrecht amateurs 2 op de agenda.

onder een brandende zon en een hitte afgevend kunstgras begon de jeugdige ploeg aan de wedstrijd. Er ontstond een leuke pot voetbal door 2 voetballende tegenstanders met kleine speldenprikjes over en weer. Na zo’n 20 minuten spelen was het Joey die langs de zijlijn glipte en de bal bij Dylan wist te krijgen die handig van zijn tegenstander wegdraaide en de mee opgekomen Tarik een niet te missen kans bood 1-0.

Dat de afstemming en de speelwijze nog niet helemaal zijn ingeslepen liet de goed voetballen tegenstander een paar keer duidelijk zien en was Paul Ties naar een aantal goede reddingen dan toch verslagen en stond de 1-1 op het bord. Een op en neer golvend spel zorgde voor een leuk schouwspel voor het toegestroomde publiek die de Thuisploeg op een 2-1 voorsprong zag komen toen Tarik de toegekende strafschop vanwege hands onberispelijk binnen schoot.

Na de rust was het weer wat zoeken met nieuwe spelers in het team waar de gasten dankbaar van wisten te profiteren en de 2-2 binnen wisten te werken. Na wat onzorgvuldigheid van onze kant stond het een minuut of 5 later zelfs 2-3. Dat deze ploeg over veerkracht beschikt bleek wel uit het feit dat de rug gerecht werd en de ploeg zich niet neer leek te leggen bij een nederlaag.

even leek Dani Broos na 2 jaar niet voetballen de gelijkmaker aan te tekenen maar zag zijn schot gekraakt worden door de verdediging. De warmte begon bij beide teams zijn tol te eisen en de fouten namen toe de sterk spelende Dylan wist met een bekeken afstand schot de stand op 3-3 te krijgen waarmee de ploeg loon naar werken kreeg en de goed leidende scheidsrechter Brandon Rombout voor het einde van de wedstrijd floot.