Voor de meeste van onze teams zit de competitie 2018/2019 er inmiddels op en kunnen we de sportieve balans opmaken van het seizoen. Zeker is dat in alle categorieën van de club, van de jongste mini’s t/m de walking footballers  het spelletje met veel enthousiasme, inzet  en  plezier is gespeeld.

Bij de senioren deden het derde en het vierde, beiden dit jaar een klasse hoger ingedeeld na hun kampioenschap van vorig jaar, opnieuw goed mee in de top van hun competitie. Helaas zat een kampioenschap er deze keer net niet in (resp. 2e en 3e.

Het derde elftal haalde net als vorig jaar wel weer heel knap de finale van de beker. Vorig jaar slaagden ze erin de beker heel knap binnen te harken. Of dat dit jaar weer lukt kunnen we aanstaande zaterdag 01 juni vanaf 14.00 uur meemaken op het veld van Lekvogels in Lexmond. Het derde neemt het dan op tegen Theole 2.

Het zou leuk zijn als veel mensen van onze club aanwezig zijn om het derde massaal aan te moedigen.

Bij onze eerste elftallen werd, zowel bij het zaterdag als bij het zondagteam, al vrij snel duidelijk dat we dit seizoen niet om de prijzen zouden meedoen. Daarvoor waren de prestaties eenvoudigweg te wisselvallig.. Bij de zaterdag 1 hebben we afscheid genomen van trainer Cees den Breejen die het na twee jaar trainerschap van onze selectie genoeg vond . Het bestuur is Cees veel dank verschuldigd omdat hij twee jaar geleden op een, voor de club lastig moment, instapte en ons daarmee een enorme dienst bewees.

Het tweede elftal was het afgelopen seizoen het zorgenkind van de club. Heel veel spelers uit dit team haakten gedurende het seizoen om verschillende redenen af. Sommigen door blessures, anderen door werk, maar helaas ook een aantal om andere redenen die te maken hadden met niet uitgekomen verwachtingen.
Het bestuur spreekt zijn waardering uit voor de wijze waarop de leiding van het team en de selectie staf er wekelijks toch in slaagden om, zij het vaak met hangen en wurgen,  steeds weer en elftal op de been te brengen. Ook heel veel dank aan de spelers van onze oudste jeugdteams , spelers uit het derde en vierde en op het laatst zelfs spelers uit de veteranengroep die, door met het tweede elftal mee te doen, ervoor hebben gezorgd dat we als club gevrijwaard zijn gebleven van boetes voor het niet opkomen bij een wedstrijd.

Bij de dames was dit het laatste seizoen dat Arie Pankras Sr. de groep onder zijn hoede had. Door drukke werkzaamheden in zijn eigen bedrijf en door privé omstandigheden kan Arie niet voldoende tijd meer vinden om met zijn meiden door te gaan.  GSC/ODS is Arie zeer veel dank verschuldigd voor de wijze waarop hij de afgelopen 5 jaar het damesvoetbal bij GSC/ODS op de kaart heeft gezet en voor de wijze waarop hij met veel inzet en enthousiasme zijn dames steeds weer wist te motiveren en het beste uit hun voetballend vermogen naar boven te halen. Uiteraard hopen we Arie ook in de toekomst nog heel vaak bij de club te mogen begroeten.

De dames kwamen afgelopen seizoen in twee competities uit. Met een zevental  en met een elftal . Het dames zevental wist met grote overmacht eerste in hun competitie te worden en wisten daarmee Arie een afscheids kampioenschap te schenken. Het dames elftal draaide lang mee in  de top, maar werd uiteindelijk vijfde in hun competitie.  Een aantal oudere dames heeft inmiddels door hun leeftijd afscheid van het voetbal moeten nemen. Maar we hopen dat, met het WK damesvoetbal voor de boeg en met een aantal wervingsacties van de Gemeente, waarin onze club participeert, in zicht er weer een impuls wordt gegeven aan het meiden- en damesvoetbal zodat de nieuwe trainer van de dames, Guven Oruc over een groeiende damesgroep kan gaan beschikken.

Dat brengt ons bij de jeugd.  Wat is het goed om te zien dat het succes van de “minidays“ aanhoudt. Elke week opnieuw doet een flinke groep kinderen mee en wordt hun, onder de bezielende leiding van een enthousiaste groep begeleiders aangevoerd door Ariëtte Hakkers, de beginselen van het voetbalspel bijgebracht. Veel van deze kinderen vinden het zo leuk dat ze lid worden wanneer ze daarvoor de leeftijd bereiken.  Een speerpunt in het beleid van de club om groei van onderaf te stimuleren wordt hiermee voor de volle 100% gerealiseerd.

Bij de jeugd in de jongste leeftijdscategorieën is met veel enthousiasme  meegedaan aan de nieuwe, door de KNVB bedachte wedstrijdvormen. Bij deze kinderen is het belangrijk dat ze het plezier in het voetbal gaan inzien en vooral veel balvaardigheid opdoen. 

En wat een successen mochten we dit jaar weer bij onze oudere jeugd vieren. Om ze nog maar even te noemen: JO13-1 kampioen, JO14-1 kampioen, JO15-1 kampioen, JO17-1 knap meegedraaid in de top, maar net niet genoeg om eerste te worden, maar knap tweede.

En dan de JO19. Wat een spanning, wat een competitie en wat een jaar. Tot de winterstop lukte het allemaal nog niet best en was het nog zoeken naar de juiste spirit. Na de winterstop  werd er steeds beter gevoetbald en werd duidelijk dat ze voor de prijzen konden meedoen. In de laatste wedstrijden werden zowel de nummer 1 als nummer 2 uit de competitie verslagen en werd onze JO19 heel knap nog tweede, met slechts een punt achterstand op nummer 1 Madese Boys dat kampioen werd. De tweede plek geeft echter ook recht op promotie en dat betekent dat onze JO19 komend seizoen zal uitkomen in de hoofdklasse. Dat is een heel knappe prestatie van deze groep en een welgemeende felicitatie waard. We moeten ons daarbij goed realiseren dat het spelen in de hoofdklasse heel veel grotere en verenigingen waarvan het standaardelftal (veel)hoger speelt, niet lukt om hun oudste jeugd in de hoofdklasse te laten voetballen. Ook een groot compliment aan de begeleiding van dit elftal en aan hun verantwoordelijke trainer Dennis Groeneweg die komend seizoen de selectie van GSC/ODS zaterdag onder zijn hoede neemt.

Een groot compliment van het bestuur gaat uit naar de jeugdcommissie en naar alle trainers en begeleiders van de jeugdteams voor een geweldig seizoen en voor hun nooit aflatende inzet.

Ook onze veteranen (7 tegen 7) groep mag niet onvermeld blijven. Deze groeiende groep traint elke donderdagavond fanatiek met onderlinge wedstrijden en spelen regelmatig met meerdere 7-tallen van GSC/ODS hun toernooien tegen andere veteranen teams uit Dordrecht.

Ook de nieuwe voetbaltak “Walking Football” doet het heel goed bij GSC/ODS. Als enige Dordtse amateurclub hebben wij kans gezien deze nieuwe voetbalvorm van de grond te krijgen en er zijn inmiddels veel van onze oudere leden weer actief mee bezig. Er wordt ook door deze groep elke donderdagavond getraind en er is al aan meerdere toernooien deelgenomen. Het is goed dat we nu voor iedereen, van heel jong tot best oud iets te bieden hebben bij GSC/ODS.

Zeker is dat zowel de veteranen als de walking footballers ervoor hebben gezorgd dat  het gevoel van de clubavond op donderdag nieuw leven is ingeblazen. De donderdagavond leeft weer bij GSC/ODS en we nodigen al onze leden uit om zelf eens op een donderdagavond de kantine binnen te lopen om de gezelligheid mee te maken.

Het bestuur spreekt zijn waardering uit voor de wijze waarop alle vrijwilligers van de club weer hun uiterste best hebben gedaan om het iedereen zo veel mogelijk naar de zin te maken en het beste voor de club naar boven te halen. Iedereen moet zich realiseren dat zonder de inzet van deze vrijwilligers het niet mogelijk is om een vereniging draaiende te houden. We doen een dringend beroep op al onze leden, ouders, opa’s, oma’s van onze leden om ook eens ja te zeggen als er een beroep op u gedaan wordt om iets voor de club te doen. Het hoeft niet altijd neer te komen op een dagtaak aan werk, maar het principe “ Vele handen maken licht werk” gaat nog steeds op en met elkaar kunnen we er ook komend seizoen weer een prachtig seizoen van maken.

Wat nog rest voor dit seizoen zijn de volgende activiteiten :

De bekerfinale van ons derde (niet vergeten a.s. zaterdag 1 juni),

Het bedrijventoernooi op 1 juni

Het grote Jaap v.d. Wieltoernooi op 8 en 9 juni.

Het grote slottoernooi met aansluitende feestavond op 15 juni.

Het laatste 7 tegen 7 toernooi van onze veteranen op 21 juni met aansluitend een Karaoke in de kantine.

Als afsluiting nog een Pubquiz op 28 juni.

Het bestuur