Er komen niet zo heel  veel stukjes over het veteranen (35+) / 7×7 voetbal op de site van GSC/ODS terecht. Wil dat zeggen dat er bij dit onderdeel van de club niet veel gebeurt of dat dit een kleine groep mannen is? Nee, iedere donderdag wordt er door een flinke groep trouw (en lang) getraind met daarna nog een grondige (en soms nog langere) nabespreking in de kantine over alle getoonde trucs en vaardigheden en de daarbij behorende ongemakken en opgelopen blessures.

Bovendien maken deze mannen ook nog onderdeel uit van het rondreizende veteranencircus dat eenmaal in de drie weken, op vrijdagavond, hun kunsten vertoond op de diverse Dordtse voetbalvelden van GSC/ODS, Oranje Wit, Dubbeldam & Wieldrecht.

Afgelopen vrijdag was het alweer de laatste van dit seizoen en traditiegetrouw gebeurde dit bij GSC/ODS. En om dat wat extra’s te geven werd er een heuse karaokeavond aan vast geplakt. Dit idee werd goed ontvangen en er werd zelfs besloten om eerder te gaan voetballen zodat er ook eerder gezongen kon worden. Over het voetballen kunnen we kort zijn, in een lekker zomeravond zonnetje werd er door 6 teams lekker sportief gevoetbald, gescoord, geblunderd, gelachen, gemopperd en al het andere dat deze sport zo leuk maakt.

Toen we direct daarna de kantine inliepen om het vochtverlies wat aan te vullen stond daar Mario klaar met zijn karaoke-set om dit gedeelte van de avond te starten. In het begin moest hij zelf het voortouw nemen maar dit werd al snel opgepikt door wat spelers van “De Ploeg” die hun kunsten vertoonden. Dat dit voornamelijk het Nederlandstalige genre was mocht geen verassing zijn. Dit zorgde er echter wel voor dat de sfeer losser werd en ook de andere mannen besloten om hun favoriete nummers ten gehore te brengen. Gedurende de avond stonden steeds meer zangers op en werd er door de anderen luidkeels meegezongen. Voordat we het wisten was het al laat (of was het vroeg?) en moesten we er een einde aan maken, ondanks het verzoek van iemand om nog even met zijn allen Rammstein te gaan zingen. Misschien een volgende keer?

Maar dat dit een gezellige avond was staat buiten kijf.  En duidelijk voor herhaling vatbaar. Misschien dat dan de rest van de club ook eens komt kijken en meezingen?

Rest mij nog om namens alle 7×7 voetballers en andere aanwezigen Mario te bedanken voor de karaokeavond, Hans te bedanken voor het regelen van de 7×7 avonden en Klaas en Anneke te bedanken voor al die avonden die zij hebben klaargestaan voor ons!

Groeten,

De keeper