Een belabberde eerste helft heeft Zaterdag-1 de punten gekost in het thuisduel met Goudswaardse Boys. Werd eerder dit seizoen uit nog met 0-3 gewonnen, nu trokken de bezoekers met 2-4 aan het langste eind. Daarmee is GSC/ODS ook definitief uit de race om een plek in de na-competitie.

De thuisploeg begon slap aan het duel, maar omdat het vizier bij de Hoeksche Waarders niet op scherp stond duurde het 25 minuten eer de score werd open gebroken. Twee minuten later profiteerde Ferry den Breejen van een defensiefout en was de stand alweer gelijk.

Goudswaardse Boys bleef druk op de ketel zetten en ondanks goed keeperswerk van Paul Thies moest hij voor rust nog twee keer passen. Zat-1 stelde er slechts een fraai schot van Jelle Cové tegenover, dat eindigde in het zijnet. Over de 1-3 ruststand mocht GSC/ODS niet eens mopperen.

In de tweede helft zagen we een veel gretiger thuisploeg en leken de rollen geheel te worden omgedraaid. Nadat Djim Kammerman vanaf elf meter de aansluitingstreffer scoorde leek het slechts een kwestie van tijd eer de gelijkmaker op het bord kwam. Helaas kwam die er niet.

Door het uitvallen van Joey Gooshouwer werd de slag op het middenveld en feitelijk ook de wedstrijd verloren. Al duurde het tot kort voor tijd eer de beslissende 2-4 tegen de touwen lag. De resterende twee duels speelt GSC/ODS nog louter om de eer. Te beginnen in Rhoon, komend weekend op bezoek bij WCR.