Na de zeperd van vorige week had Vrouwen-1 wat recht te zetten. En dan wordt bedoeld ten opzichte van elkaar; iets wat bij de wedstrijdbespreking aangehaald werd. Met een speelwijze die niet eerder gehanteerd werd. Dus vanaf minuut één laten zien dat we goed kunnen voetballen, voor elkaar werken en positief coachen. Dan mocht er zelfs verloren worden.

Het bleek dat het team het met het eerste eens was en het tweede oneens! Een gretig GSC/ODS probeerde meteen aan de verwachting te voldoen maar moest tevens alert zijn op de ons bekende aanvoerster van Rijsoord. Iets dat door de wederom uitstekend spelende jongste van het team, Ivy achterin prima georganiseerd werd.

Toch was het Rijsoord, dat na drie minuten als eerste scoorde, waar beide teams kans op de openingsgoal hadden. Na ruim tien minuten was het Shanna die op links weggestuurd werd en met een uitstekende uithaal de 1-1 scoorde. Net over het halfuur stuurde Miesje Andrea weg en die kreeg net haar voet niet tegen de bal maar toch was de keepster gepasseerd. Een alerte Rianne ramde de bal voor de zekerheid over de lijn.

Vanaf de aftrap was het Rijsoord dat antwoordde met de gelijkmaker. De 2-2 ruststand gaf niet de exacte verhouding op het veld weer. Met diverse verse krachten op het veld ging GDC/ODS op zoek naar meer. En dat kwam. Een pass vanaf halverwege links met gevoel gegeven door Miranda komt precies in de zestien voor de voeten van Andrea, die zich niet bedenkt en scoort: 2-3.

Een fijne pot voetbal werd afgesloten met de 2-4 van Miesje, een zogenaamde ‘door het net’ heen. De verder prima leidende scheidsrechter twijfelde even of de goal wel zat aangezien de bal opeens achter het doel langs rolde. Wat bleek…. er zat een gat in het net. Conclusie: drie punten, prima teamprestatie en twee tevreden trainers.

Komend weekend de laatste wedstrijd van het elftal, thuis tegen De Zwaluwe, de ploeg die vorig jaar de laatste wedstrijd verloor van Oranje Wit, zodat wij het kampioenschap op één punt misten. Dit jaar hebben zij nog een kans indien één van de bovenste ploegen zich verslikt. Bovendien hebben wij uit onverdiend verloren, kortom….. Aftrap om 12:00 uur.