Na het kampioenschap van het vrouwen-zevental is de kans dat óók het vrouwen-elftal de titel grijpt helaas verkeken. Het bezoekende Groot-Ammers ging zaterdag met een 0-4 zege en drie punten terug naar het Ooievaarsdorp.

Eigenlijk had VR-1 na de eerdere, onnodige uit-nederlaag nog wat recht te zetten. Bovendien was in de race om de koppositie winst pure noodzaak. Het eerste half uur mocht GSC/ODS van de gasten rustig combineren, maar grote kansen leverde dit niet op.

Omdat de dames van Groot-Ammers een stuk effectiever waren en twee fouten genadeloos afstraften stond er bij rust 0-2 op het bord. Tijdens de thee werden de puntjes weer op de i gezet en met in de tweede helft windje in de rug moest er toch nog wat van te aken zijn….

Helaas zat het er dit weekend niet in. De gasten maakten er in de sportieve en door de scheidsrechter prima geleide wedstrijd zelfs nog twee bij. Eindstand 0-4 dus, een zeldzaam hoog aantal doelpunten tegen en zelf nauwelijks iets gecreëerd. Dat moet de komende weken beter.

Komend weekend moet VR-1 op bezoek bij Rijsoord en daar zal toch echt uit een ander vaatje getapt zal moeten worden om te voorkomen dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat.