Wie een uitslag van 6-3 ziet kan zich doorgaans wel voorstellen dat de krachtsverhouding in een wedstrijd duidelijk was. Tijdens het bezoek van Zaterdag-2 bij DFC was dat echter bepaald niet het geval. De nederlaag was geflatteerd, onnodig en vooral tot stand gekomen door onsportiviteit.

Net als eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd speelde DFC 3 opnieuw met een ongerechtigde speler. Ditmaal was het Halil Dagdeviren, die we natuurlijk nog goed kennen, omdat hij voordat hij naar Wieldrecht ging vorig seizoen bij ons in Zaterdag-1 speelde.

Bij het zien van mobiele telefoons langs de zijlijn, waarmee natuurlijk het bedrog werd vastgelegd, raakten er bij de thuisclub nogal wat mensen van de kook. De gemoederen liepen zo hoog op, dat de wedstrijd in de eerste helft tijdelijk werd stilgelegd.

In de rust werd, na overleg met begeleiding en bestuurders van beide clubs, besloten om de wedstrijd op het hoofdveld uit te spelen. Dat lukte ook. Waarmee je bijna zou vergeten dat er ook nog gevoetbald werd. Dat GSC/ODS hier geen punten zou pakken was echter al duidelijk.

Bij elke aanval van de bezoekers werd driftig gevlagd en dat signaal werd dan door de clubscheidsrechter steevast overgenomen. Het mag dan ook een wonder heten dat Zaterdag-2 op voorsprong kwam door Jelle Cove. DFC trok de stand met een mooi schot gelijk en daarna was het eigenlijk over.

De ronduit partijdig opererende arbiter verzuimde GSC/ODS een strafschop toe te kennen (hij legde de bal buiten de beruchte lijnen), keurde
een buitenspelgoal van de thuisploeg goed en keurde een zuiver doelpunt van GSC/ODS juist af. Erg triest allemaal.

Iedereen besefte dat er op deze manier niets te halen was en daarom werd verstandig gekozen voor rustig uitspelen. Na een 4-1 ruststand was GSC/ODS ook in de tweede helft qua veldspel gelijkwaardig, maar morste nogal wat kansen. Veteraan Arjen Catsburg was wel trefzeker: 4-2.

Na 5-2 (buitenspelgoal) tekende Joey Duijzers voor de derde treffer van Zaterdag-2, maar geheel in stijl had DFC via opnieuw een buitenspeldoelpunt het laatste woord: 6-3. Komende zaterdag, thuis tegen Groote Lindt, zijn punten hard nodig om aan degradatie te ontkomen.