Bijna alle aanhang van onze JO13-1 was op de zonnige zaterdagmorgen weer aanwezig voor het thuisduel met Drechtstreek. Spijt zal niemand gehad hebben, want het werd een waar doelpuntenfestijn en het mooiste was nog dat GSC/ODS met 6-5 won en in de titelrace blijft.

Er was een afmelding, dus 15 spelers aanwezig en Ryan, onze hulptrainer van afgelopen seizoen, wilde gelukkig wel vlaggen. Na vorige week zaterdag verloren te hebben van Dubbeldam moesten de neuzen weer dezelfde kant op.

Na een goede voorzet en een kluts met de keeper weet Brett de bal op een vreemde maar toch doeltreffende manier achter de keeper in het doel te krijgen: 1-0. Toch was de druk naar ons doelgebied hoog. Drechtstreek had uitgevonden hoe het onze verdediging uit kon spelen en maakte daar goed gebruik van.

GSC ODS staat met al zijn verdedigers op één lijn en de snelle spits van Drechtsteek wordt netjes tussen de middellijn en ‘de zestien’ aangespeeld door hun middenveld. Dit lukt drie keer met een doelpunt als resultaat: 1-3. Nog net voor de rust wist Drechtstreek er nog één te maken vanuit een steekpass dwars door onze verdediging heen: 1-4.

Elisa gaf in de rust aan dat we best nog kunnen winnen, maar dan moeten we wel gaan scoren… Imad en Robin moeten iets verzinnen en geven aan dat we gebruik gaan maken van de beproefde voorstopper en laatste man. De ruimtes klein houden!

Berke en Irem, onze twee spitsen, kregen ook een hoop opdrachten in de voetbalschoenen geschoven; aanspeelbaar zijn voor onze links en rechts buiten en de middenvelders moeten feller, harder en vlugger spelen. En dan blijkt dat er van die wedstrijden zijn, waarvan je weet dat je die nooit van je leven meer gaat vergeten….

Al na vijf minuten zie je het overwicht van GSC ODS op het veld en door met zijn allen keihard te werken is het Berke die de  2-4 naar binnen schopt na eerst wat kansen gemist te hebben. GSC ODS ruikt bloed en door druk te zetten komt Drechtstreek niet meer in zijn spel.

De verdediging van GSC ODS is op dit moment stabiel. Zes minuten later 3-4 via Berke en de aansluiting is er. Drie minuten later scoort Berke ook de gelijkmaker na hard werken van heel JO-13-1. Drechtstreek ziet sterretjes en de 5-4 is binnen geschoten.

Door de voorsprong is de scherpte van onze verdediging helaas even weg en drie minuten voor het einde weet Drechtstreek op dezelfde manier te scoren als in de eerste helft: 5-5. Dat is balen als een stekker, want wég kampioenschap, dacht menigeen….

In de laatste minuut is het echter toch GSC ODS, dat met bloed zweet en tranen nog alles inzet om de winnende te maken en dat gebeurd: 6-5 !!! Voetbal is een teamsport en door hard te werken en niet op te geven is de weg naar het kampioenschap nog steeds open voor JO13-1.

In de slotwedstrijd staat de kraker, thuis tegen mede-koploper Ameide, op het programma. Maar zover is het nog niet. Eerst zal JO13-1 komende zaterdag de volle buit moeten halen bij Wieldrecht.