Ondanks een nederlaag bij Dubbeldam is JO13-1 toch weer koploper. De tuchtcommissie gaf VVAC, dat tegen GSC/ODS ongerechtigde spelers opstelde, namelijk puntenaftrek. De competitie is nu ongemeen spannend, want er staan vier teams in punten gelijk. GSC/ODS heeft wél het beste doelsaldo.

Aangekomen bij Dubbeldam dienden zich afgelopen weekend een aantal verrassingen aan. John (de leider) was de ballen en waterzak vergeten. Onze keeper was helaas afwezig, bleek op vakantie te zijn. Misverstandje zullen we maar zeggen…

Elisa wierp zich gelukkig op als reserve keeper. Dit had ze vaker gedaan en naar tevredenheid van het team.
De winterhandschoenen van Ziya deden dienst als keepershandschoenen. Ook onze spits Berke was afwezig en dat scheelt natuurlijk een paar doelpunten, want hij scoort altijd….

Maar goed…toch ging JO13-1 vol goede moed het veld op.
Het duurde wel een tijdje voor er een doelpunt viel. Elise behoedde GSC/ODS met een paar mooie reddingen vaoor een achterstand, maar moest in de 16-de minuut toch de bal uit het net jhalen: 1-0.

JO13-1 liet de koppies niet hangen en voetbalde om de gelijkmaker snel te scoren. Helaas wist Dubbeldam snel na de openingstreffer te profiteren van de gaten die achterin vielen door onze druk naar voren: 2-0 . Ons team voelde aan dat we een extra stapje moesten zetten. Onze koppositie stond tenslotte op het spel…

Melihefe, onze andere spits, wist met een mooie solo de keeper te omzeilen en prikte 2-1 binnen. Net voor rust maakten de gastheren 3-1 en konden we snel naar de thee in de kleedkamer.

De wedstrijd is nog niet gespeeld. Veerkracht tonen. Achterin wat omzettingen gedaan. Dit werd in de rust besproken met het team. Vol goede moed keerden we als eerste terug op het veld.

Na een aantal minuten spelen was het Irem die met een mooi afstandschot over de keeper heen de verre hoek raakte: 3-2 en de aansluiting dus. De gelijkmaker hing in de lucht. Maar juist Dubbeldam was het die scoorde 4-2. En leek hiermee de titeldroom van JO13-1 aan duigen te schieten.

Ondanks deze verloren match zagen leiding en ouders dat het team voor de winst ging en niet de koppies liet hangen bij de achterstand. Daar mogen we best trots op zijn bij dit team.

Bij thuiskomst bleek ook de andere koploper, Hardinxveld, verloren te hebben. En zo staat JO13-1 dus toch weer bovenaan. Hangt dat kampioenschap dan toch nog in de lucht? De ploeg gaat er in elk geval voor ! Te beginnen komende zaterdag, thuis tegen Drechtstreek JO13-2.