Kort samengevat bakte Zondag-1 er dit weekend bitter weinig van. In de slechtste wedstrijd van dit seizoen ging de ploeg op eigen veld even verrassend als verdiend onderuit tegen laagvlieger Grenswachters: 1-3. De bezoekers deden daarmee goede zaken in de strijd tegen degradatie.

Bij GSC/ODS zat tot dit duel juist promotie in het hoofd. Zeker na de knappe resultaten in drie toppers op rij moest het vertrouwen groot zijn. Helaas was daar zondag niets van te zien. De bezoekers hadden overwicht en mede door slap verdedigen stond het binnen een half uur al 0-2.

Zelfs doelman Mehmet Tokul, dit seizoen een rots in de branding, kon het onheil niet afwenden. In de rust werd gepoogd om de bakens te verzetten, maar tevergeefs. GSC/ODS bleef achter de feiten aanhollen en kreeg vanaf elf meter zelfs nog een derde treffer te incasseren.

Invaller Lutfallah Kilic, geblesseerd maar fit genoeg voor een half uur, schoot van net buiten de zestien 1-3 binnen, maar met nog twee minuten op de klok was dat wapenfeit nog slechts voor de statistieken. Na het missen van de tweede periodetitel een nieuwe domper dus.

Komend weekend treft Zondag-1 in Heerle opnieuw een ploeg die de mouwen zal opstropen. Om Grenswachters en Gesta te kunnen achterhalen heeft hekkensluiter HSC’28 de punten hard nodig. Wil GSC/ODS het seizoen niet als een nachtkaars uit laten gaan, dan zal het flink aan de bak moeten.