Na de zware maar verdiende overwinning vorige week in Sliedrecht was het wederom puzzelen om genoeg mensen op de been te krijgen. Door de overvolle ziekenboeg werd er een beroep gedaan op B-junior Lalo die vanaf de bank zag hoe de ploeg sterk startte.

De gasten uit Groot-Ammers die ons uit nog op een krappe nederlaag hadden getrakteerd werden met de rug tegen de muur gezet en ver terug gedrongen op de eigen helft al binnen een paar minuten zag Bas een bal op de lat uit een spatten en een schot gekeerd worden door de doelman.

toch konden de mannen van Groot-Ammers niet lang genieten van deze 0-0 toen Tommy knap werd vrijgespeeld en door Dylan werd bediend en de bevrijdende 1-0 binnen tikte. De druk en de kansen namen toe en al snel was het weer Tommy die het leder hoog in het doel schoot en voor de 2-0 tekenende.

op enkele plaagstootjes na konden de gasten geen vuist maken en leek een grote uitslag in de maak. De eerste domper kwam na 25 minuten toen de ervaren Daniel geblesseerd het veld moest verlaten en Lalo zijn debuut bij de senioren maakte. Na een ietwat onwennig begin zou deze jonge jongen zich ontpoppen tot een verdediger van formaat die zich heel goed staande hield.

met een magere 2-0 voorsprong gezien de vele kansen begonnen we aan de 2de helft. aan het spelbeeld veranderde niet veel en het was wachten op de derde treffer van de thuisploeg. Nadat Bas een drietal opgelegde kansen had gemist leek Gaston van af 11 meter de beslissing te maken. Maar ook hij zag een uitstekende kans gekeerd worden door de atletische doelman van Groot-Ammers.

Terwijl de krachten wegvloeide bij beide teams kroop de tijd langzaam richting het einde. Met een uitblinkende Lalo op de linksback plaats die zowel verdedigend als aanvallend een goede indruk achterliet moest de thuisploeg de volgende domper incasseren qua blessures toen ook Damian het veld moest verlaten. Desondanks kwam de overwinning geen moment in gevaar.