Met een alles zeggende 7-0 overwinning heeft Zaterdag-1 aangetoond wel degelijk te kunnen scoren. Schortte het een week eerder nog aan de afronding, nu lagen er in één helft al vijf ballen in het netje. Na rust ging de voet van het gaspedaal, maar met een onvervalste zevenklapper viel er weinig te mopperen.

De thuisploeg ontnam laagvlieger Transvalia al snel alle illusies op een resultaat. Djim Kammerman scoorde twee keer, waaronder één van de penaltystip en zag nog binnen het half uur de paal in de weg staan voor een hattrick. Arie Pankras schoot van afstand alsnog nummer drie binnen en daarna was het louter nog de vraag hoe hoog de score zou oplopen.

Aanvoerder Roald Wetselaar zorgde met een fraaie lob voor het mooiste doelpunt van de middag, maar de treffer werd ok onbegrijpelijke reden afgekeurd. Wesley van de Wiel en Dion de Kreij bepaalden de ruststand op 5-0. Na de thee was het even de vraag of GSC/ODS de jacht op de dubbele cijfers zou openen, maar dat zat er niet in.

De voor de licht geblesseerde Djim Kammerman ingevallen Jeffrey Gooshouwer prikte nummer zes binnen, maar daarna was het over met de pret. De gastheren moesten zelfs met tien man verder nadat Ferry den Breejen onnodig tegen rood opliep. Invaller Marco Stal, laatste man van JO19-1, debuteerde in Zaterdag-1 als gelegenheidsspits met een treffer, die tevens de eindstand betekende.

Door de ruime winst behoudt Zaterdag-1 de minieme kans op een toetje aan het eind van dit seizoen. Om die kans levend te houden zal de ploeg komend weekend, uit bij Zinkwegse Boys, vol aan de bak moeten.