Negentig minuten de betere ploeg, méér kansen gecreëerd en toch verliezen. Voetbal kan soms wreed zijn, maar Zaterdag-1 had de nederlaag in Zuid-Beijerland volledig aan zichzelf te wijten. ZBVH gaf GSC/ODS een lesje in effectiviteit en trok met 3-2 aan het langste eind.

Arie Pankras leek al vroeg de score te openen, maar zag z’n kopbal van de doellijn gehaald worden. GSC/ODS dicteerde de wedstrijd, maar bij enkele counters bleek de Dordtse defensie weinig vat te hebben op de snelle spitsen van de thuisclub. Bij één daarvan was het ook prijs: 1-0.

Pas kort voor rust kreeg GSC/ODS loon naar werken. Na een scrimmage voor het doel werkte Arie Pankras de gelijkmaker binnen. Na de thee pakte een sterk spelend Zaterdag-1 de opponent stevig bij de strot en schiep kans op kans. Er werd er echter niet eentje benut…

De ijzeren voetbalwet sloeg daarna genadeloos toe. Bij de eerste keer dat de thuisploeg voor het Dordtse doel verscheen was het – mede dankzij een grove dekkingsfout – meteen raak. GSC/ODS pakte de draad weer op, maar een tweede dekkingsfout was fataal: 3-1.

Het geloof en de bezieling waren weg, maar de goed ingevallen Dion de Kreij bracht toch nog even de spanning terug: 3-2. De resterende tijd bleek echter te kort om nog iets aan het duel over te houden. Een even zure als dure nederlaag, want met winst was de top-4 erg dichtbij gekomen.

Als GSC/ODS wil eindigen in het linker rijtje en de kleine kans op een top-4 klassering intact wil houden, moet er zaterdag thuis gewonnen worden van Transvalia. Een laagvlieger, maar dat is geen garantie voor winst, zo bleek onlangs tegen hekkensluiter Simonshaven…