Maar liefst drie wedstrijden werkte JO13-1 in één week af. Dat betekent dus ook drie verslagen van onze trouwe verslaggever bij dit team. Naast twee zeges was er ook de eerste nederlaag dit seizoen, maar daar zat wel een luchtje aan….

Op bezoek bij de buren van Oranje Wit werd met 0-7 gewonnen, daarna volgden twee thuisduels. Tegen De Zwerver werden de dubbele cijfers gehaald: 13-1. VVAC trakteerde JO13-1 op de eerste nederlaag, maar stelde daarbij wel spelers op, die vijf klassen hoger spelen. Tsja….

De uitwedstrijd bij Oranje Wit JO13-4 resulteerde vorige week dus in een echte zevenklapper. Woensdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen De Zwerver JO13-1 op het programma. De bezoekers hadden al een paar wedstrijden gewonnen dus ons team was gewaarschuwd.

We kwamen vlot uit de startblokken en scoorden al snel de 1-0. En liepen al snel uit tot 4-0. De Zwerver prikt ook nog hun goal mee en zette 4-1 op het scorebord. De rust gingen we in met 5-1 en geen vuiltje aan de lucht dus.

Tweede helft schroefden we onze score dik op met nogmaals 8 treffers waardoor er 13-1 als eindstand mocht worden ingevuld door de scheidsrechter. Dat was deze keer Pareh, de vader van Amara. En die deed het prima !

Zaterdag ontvingen we de nummer 3 van de competitie, VVAC JO13-2. Zij wilden hun huid duur verkopen en door een overwinning aansluiting vinden bij de koppositie in de competitie. Met nog 5 wedstrijden te gaan zijn er 3 teams in de titelrace. GSC/ODS, VVAC en Ameide JO13-1.

De eerste 10 minuten gingen gelijk op. Op het middenveld was de druk heel groot. Hierdoor konden we niet vrijuit voetballen en vanaf de zijkanten ook de spitsen niet bereiken. We kwamen dan ook in de 11e minuut op een 0-1 achterstand. Een rommelige goal vanuit een hoekschop, maar ook deze tellen.

Een teken om een tandje bij te zetten werd daarmee gegeven en dat gebeurde ook. Melihefe ging alleen op de keeper af en omzeilde de uitkomende VVAC-keeper mooi: 1-1. Kort daarop zag VVAC een goal afgekeurd wegens buitenspel. Onze trainer Robin, die vlagt tijdens de wedstrijden, was zeer oplettend.

We hadden het moeilijk met deze tegenstander en dat bleek ook, want 5 minuten voor tijd werd de 1-2 gescoord. Hierdoor brak ons verzet een beetje en was de concentratie weg. VVAC maakte hier gebruik van en prikte de 1-3 kort daarna achter onze keeper Filip.

Onze eerste verliespartij dit seizoen dus. Maar of deze wedstrijd nog een staartje krijgt is nog even de vraag. Want wat bleek? VVAC heeft één of meerdere spelers uit hun JO13-1 mee laten spelen. Dat team speelt die in de hoofdklasse. En juist één van die jongens maakte alle doelpunten voor VVAC.

We zullen de KNVB reglementen nog eens goed bestuderen of dit wel geoorloofd is? En als dit niet het geval is, dienen we een klacht in bij de KNVB. Maar of dat consequenties heeft voor de stand is nog maar de vraag. Verliezen hoort er bij, maar tegen een team voetballen met spelers die normaal 5 klassen hoger spelen? Dat heet competitievervalsing.