Een goeie reeks wedstrijden is dit weekend ten einde gekomen voor Zondag-1. Op eigen veld kon de ploeg geen moment imponeren en zo kon RSV met drie punten in de tas naar huis. Het team uit Rucphen won het duel in de sub-top verdiend: 1-3.

Stormachtige omstandigheden maakten goed voetbal in de eerste helft moeilijk, maar het kijkspel verveelde niet. Coskun Altintas leek de score te openen, maar zag z’n treffer afgekeurd. Na een dik kwartier was het aan de andere kant wel raak en daarna hobbelde GSC/ODS feitelijk de rest van de middag achter de feiten aan.

Nadat de score uit een snelle counter verdubbeld werd stribbelde de thuisploeg nog wel een beetje tegen. Bij een snelle aanval ging Royston Wawoe diep en legde de bal panklaar voor Lutfallah Kilic, maar die mikte te hoog. Zo werd met een 0-2 achterstand thee gedronken. Wie dacht dat elf makke schapen daarna de mouwen zouden opstropen kwam bedrogen uit.  

In de tweede helft bracht GSC/ODS, dat een aantal spelers node miste, veel te weinig om de Brabantse ploeg echt in verlegenheid te brengen. De wekelijks sterk spelende Ferhat Kemaldar haalde als enige zijn niveau. Desondanks kwam Zondag-1 nog wel terug in de wedstrijd door een van richting veranderd schot van invaller Haci Karasahin: 1-2.

Lang mocht de thuisploeg niet denken aan een gelijkmaker, want een minuut later was de marge al weer twee. Lutfallah Kilic kreeg andermaal de kans om de marge te verkleinen, maar kon het net wederom niet vinden. GSC/ODS leek er daarna helemaal niet meer in te geloven en balde de pot plichtmatig uit.

Komend weekend gaat Zondag-1 op bezoek bij Wernhout. Als de ploeg zijn kans op de na-competitie niet wil laten afhangen van één nog resterende wedstrijd in de tweede periode zal er gewonnen moeten om het zicht op een top-4 klassering intact te houden.