Er zijn van die dagen , dat je er vooraf een hard hoofd in hebt en je achteraf eens achter de oren krabt. Dit weekend was het zo’n dag voor Zaterdag-1. Met een (te) groot aantal afwezigen moest de ploeg op bezoek bij koploper BZC/Zuiderpark en na de 3-2 nederlaag besefte menigeen dat er meer in had gezeten.

Voor rust ontliepen de ploegen elkaar weinig, maar uit het beperkte aantal kansen wisten de Rotterdammers in dit bar slechte duel er wel eentje in een treffer om te zetten. Na een onderbreking door noodweer en de (echte) rust mocht de thuisclub na een defensieve fout 2-0 aantekenen.

De rechtsback van de thuisclub ontsnapte daarna niet alleen aan rood, maar mocht ook nog 3-0 op het scorebord zetten. Bij de bezoekende supporters was het geloof in een goed resultaat toen al lang verdwenen, want wie zou er – bij afwezigheid van alle aanvallers – nog gaan scoren?

Arie Pankras gaf met een schot van afstand het antwoord (3-1) en GSC/ODS drong het conditioneel niet super ogende BZC/Zuiderpark vervolgens steeds verder terug. Helaas viel de 3-2 van Joey Gooshouwer te laat voor Zaterdag-1 om nog iets aan dit duel over te houden.

Met een zevende plaats op de ranglijst is de na-competitie ver weg, maar nog niet uit zicht. Als de volgende twee (thuis)wedstrijden in zeges worden omgezet, kan de ploeg zomaar terug komen in de race om de prijzen. Komende zaterdag komt hekkesluiter Simonshaven op bezoek.